Gå til sidens hovedinnhold

SV-topp besøkte Home-Start Moss

Artikkelen er over 3 år gammel

Stortingsrepresentant Freddy Øvstegård (SV) besøkte fredag Home-Start Moss, for å høre om ferieturer for barnefamilier.

– I fjor vår fikk vi 90.000 kroner fra Extrastiftelsen til ferietur til Langedrag. Vi reiste på høsten, og 54 barn, foreldre og frivillige var på tur sammen, fortalte Ingvild Vatne, koordinator Home-Start familiekontakten Moss.

Dette er familier som ellers ikke ville ha kommet på noen ferietur, for eksempel fordi de ikke har råd til det.

Les også: Moss får 756.000 kroner mot barnefattigdom

Ble rørt

– Det var rørende å høre om det arbeidet Home-Start Moss gjør for barnefamilier. Jeg tenker at det er hull i det offentlige tjenestetilbudet, og at frivillige som Home-Start yter hjelp som familier ellers ikke ville ha fått. Som stortingspolitiker vil jeg gjøre alt jeg kan for å fylle disse hullene, sier Øvstegård til Moss Avis.

Han og SV gikk til valg på arbeid mot barnefattigdom, og besøket hos Home-Start Moss var en oppfølging av løftet om å kjempe for de mest sårbare barna.

Les også: Stort engasjement rundt barnefattigdom

14 prosent av barna i Moss bor i husholdninger med lav inntekt. Folkehelseprofilen for Moss kommune 2017 viser at andelen barn som bor i husholdninger med lav inntekt er høyere i Moss enn i landet for øvrig.

Home-Start Moss

  • Home-Start Familiekontakten Moss ble etablert 1. oktober 2011 av Moss og omegn kvinneråd, på forespørsel fra Moss kommune.
  • Home-Start skal bidra til å bedre småbarnsfamiliers livssituasjon gjennom frivillig innsats.
  • Home-Start skal være et lavterseltilbud, uten vedtak og lang behandlingstid, som gjør det lettere for familiene å ta kontakt for å be om hjelp.

 

Kommentarer til denne saken