Gå til sidens hovedinnhold

Skal drøfte ny svømmehall på Høyda

Artikkelen er over 6 år gammel

Nå inviteres det til et møte for å drøfte planene om en ny svømmehall. Håpet er at Moss og Rygge kan samarbeide.

Det er ordfører Tage Pettersen som har tatt initiativ til et møte med gruppelederne foran bystyrets møte den 23. februar.

Der skal man drøfte det utspillet eiendomsselskapet Enata AS har kommet med overfor Moss og Rygge kommuner.

Det er dette selskapet som har kjøpt den tidligere TrioVing-eiendommen og som vil utvikle denne delen av Høyda området med boligblokker, helsepark, hotell, spa og velværetilbud, badeland og svømmehall.

På vegne av Enata AS stilte arkitekt Nils Tveit opp i teknisk utvalg før jul. Der viste han tegninger av flere spennende badelandanlegg med bølgebasseng, rutsjebaner og varmtvannsbasseng – foruten vanlige svømmebasseng.

– Jeg vil invitere gruppelederne til en diskusjon om veien videre for kommunens deltakelse i dette prosjektet, sier ordfører Tage Pettersen.

– Og selv om responsen fra administrasjonen i Rygge kommune hittil har vært negativ, så håper vi jo at det er mulig å legge felles planer rundt dette, sier Pettersen.

– Hva med svømmeanlegget i Mossehallen. Det er jo gammelt og slitent?

– Det er riktig. Dessuten er det også dyrt å holde i drift. Derfor kan det jo heller være fornuftig å legge disse pengene inn i en ny svømmehall på Høyda.

– Hva skjer da med bassenget i Mossehallen?

– Denne delen av hallen kan for eksempel bygges om til en turnhall. Men det er altså bare en tanke fra meg.

– Hva med planene om en svømmehall på Nøkkeland?

– Disse planene ligger fast. Her har vel alle partier forpliktet seg til å bygge en ny hall, sier Pettersen.

LES OGSÅ: Satser stort med badeland og hotell

Fra 1967

Så er spørsmålet om man kan bli enige om en ny svømmehall over kommunegrensen. Det kan i så fall ikke skje uten en liten oppvisning i diplomati. For ordfører Inger-Lise Skartlien synes storebror Moss igjen har plumpet ut i det i forsøket på å samarbeide.

– Det blir vanskelig når Moss kommune skal samarbeide på denne måten. De har jo vedtatt at det skal være et offentlig– privat samarbeid, og at anlegget skal ligge på Høyda. Dette har de bedt rådmannen ta opp med oss.

– Men vi vil jo ikke ha et vedtak fra bystyret i Moss tredd ned over øra. Vi vil være med på hele prosessen. Det er dette som heter samarbeid. Da snakker man sammen først – og så vedtar man ting – ikke omvendt.

– Men vil Rygge være med på et samarbeid med blanke ark?

– Det kan jeg ikke svare på her og nå. Vi har ikke hatt denne saken til politisk behandling. Men hvis vi skal vurdere dette, så hadde det vært hyggelig å få være med på hele prosessen.

– For øvrig har jo Rygge sin svømmehall på Halmstad. Den er fra 1967 og der driver vi svømmeopplæringen av våre elever, avslutter Skartlien.

Kommentarer til denne saken