Ja dette er dagens sorgmelding fra Moss. Det er så mange hull og dertil dype hull i veibanen fra rundkjøringen nederst i Fjordveien, videre forbi rådhuset med den store humpen og videre langs kirkeparken og ned til rundkjøringen ved Amfi, at det likner mer på en nedkjørt traktorvei i teleløysinga. Jeg kjører denne veien flere ganger i uken og vet som regel hvor hullene finnes, men hullene endrer størrelsen fra dag til dag så det er svært vanskelig å unngå helt de største.

En morgen da det var mørkt havnet jeg i et hull som var ganske dypt, men klok av skade var ikke farten høy, En sjekk av felgen viste ingen skade. Da jeg returnerte noen timer senere var hullet tettet med asfalt. Men hva med resten av gaten?

Min måte å unngå hullene på når det kommer en bil imot er å kjøre så langt til høyre at en kjører med høyre hjulpar på det som er av brostein langs fortauet. Ellers er det bare å navigere midt i veien. Men nå går det heldigvis mot lysere tider og det vil gjøre navigeringen lettere, håper jeg. Det hjelper også at jeg har bestått båtførerprøven. Der er regelen at det er viktig å løfte blikket, avpasse farten etter forholdene og følge godt med på egen farkost og omgivelsene (les hullene).

En får tross alt se det positive i det, det går mot vår, kanskje vil det skje i år.