Først ut er årets bruktmarked som tradisjon tro arrangeres på tunet utenfor Torderød gård lørdag 28. mai. Til bruktmarkedet får de inn ting og tang fra medlemmer, og de har også mange lopper lagret fra tidligere år i kjelleren på husflidstua på Torderød gård.

– Vi har funnet ut at bruktmarked og loppemarked er en fin inntekt, sier leder Eva Bjerketvedt Galle.

Hun har vært formann i 16 år og alle tre ble med i husflidslaget da de var i 50-årene.

– Vi ønsker gjerne flere yngre medlemmer, sier Jorun Larsen.

Yngre medlemmer

– Da jeg begynte her etter å ha jobbet på legekontor, var det fint å komme hit og være opptatt av noe helt annet. Folk kan stresse ned med å være her og treffe litt andre folk, sier Inger Pettersen.

– Det er en person som har flytta mye, som fortalte at den beste måten å bli kjent med folk på, er å melde seg inn i et husflidslag, legger Larsen til.

Moss Husflidlag startet opp i 1932. For 15 år siden var de rundt 340 medlemmer og formann Eva kunne på landstreff skryte av at de var så mange. I dag har de rundt 180 medlemmer som alle er godt voksne.

Blant aktivitetene man kan lære seg gjennom laget er mexicansk fletting, strikking, hakking og kakebaking. De har søndagskafé gjennom sommerhalvåret, utstilling under Husfliddagene i august og julemarked i desember.

– Det er litt liten oppslutning i forhold til hva som skjer, og det er ikke så lett å finne på nye ting, sier Galle.

Derfor tar de gjerne imot nye medlemmer som kan ha nye forslag til aktiviteter også.

Utstilling med ting fra hvert tiår

Som en del av feiringen av 90-års jubileet planlegger de også å arrangere en utstilling på Torderød under Husfliddagene i august. Her ønsker de å presentere gamle husflidsprodukter fra 1932 og fram til i dag.

– Vi prøver å finne noe fra hvert tiår og vise fram ting som har blitt laget, forteller de.

Og da er det selvsagt et pluss om produktene er laget i Moss.