Gå til sidens hovedinnhold

Hvem fortjener kulturprisen?

– Vi har kun fått forslag på to kandidater til årets kulturpris, sier Øivind Tandberg-Hanssen. Nå er fristen forlenget til 13. november.

Dette er den første kulturprisen i den nye storkommunen, så her er det ønskelig med kandidater både fra tidligere Rygge og Moss kommuner.

– Det er nok av gode kandidater som ennå ikke har fått kulturprisen, men noen tror kanskje at andre foreslår den kandidaten de selv har tenkt på, sier Øivind Tandberg-Hanssen (SV) som er leder for Hovedutvalget for kultur, aktivitet og inkludering.

Utvalgslederen oppfordrer nå publikum til å komme med gode begrunnede forslag så fort som mulig, og gjerne på e-post til: post@moss.kommune.no

Formålet med prisen er blant annet å hedre de som har utmerket seg med en betydelig innsats i kommunens kulturliv, og kulturprisen skal være en takk og en anerkjennelse til personer eller organisasjoner i Moss kommune.

– Vi har tidligere forsøkt å fordele prisen mellom ulike sjangere, og det håper jeg vi kan fortsette med. Da vil kulturprisen over tid gjenspeile det store mangfoldet vi har i kommunen, sier Tandberg-Hanssen.

Kulturprisen er ikke bare heder og ære, den består også av et gavebrev på 30.000 kroner. I fjor ble prisen delt mellom Sofie Bjerketvedt og Brede Bøe. Hvem som får årets pris blir klart i kulturutvalgets møte 3. desember.

Les også

Ledet hedersfesten – så ble han fullstendig overrasket på scenen

Her avgjøres også hvem som tildeles Moss kommunes kulturstipend. Det er også på 30.000 kroner, og stipendets formål er å hjelpe og inspirere utøvende kunstnere bosatt i kommunen, samt tjene som stimulans til fortsatt innsats for kulturlivet i byen. Her er det kommet inn to søkere innenfor fristen; Berit Rødstøl og Frank Jeppesen. I fjor ble stipendet delt mellom Agnar Lirhus og Tobias Ryen Amundsen.

Det blir et stort prisdryss i Samfunnshuset 22. januar til neste år. Da skal kulturprisen, kulturstipendet, kunnskapsprisen, Svein Carlsen-prisen, Einar Aas-prisen og mosseregionens næringslivspris deles ut. I tillegg vil alle norges- og internasjonale mestere i kommunen bli hedret.

Kommentarer til denne saken