Snart er det duket for kulturfestival i Hvitsten

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Når kunst- og musikkfestivalen Hvitsten Salong starter 3. august, blir det femte året på rad at festivalen inviterer store og små til å oppleve kunst i mystisk natur.

DEL

Siden Hvitsten Salong ble arrangert for første gang i 2013, har kunstnerne fokusert på å bryte grensene mellom natur og kultur.

– Det overraskende momentet med å oppleve kunst i ett miljø hvor vi vanligvis ikke forventer det, blir da en viktig faktor, skriver Jon Lundell, prosjektleder og kunstner i en pressemelding.

For en del av konseptet er nemlig at kunst plasseres rundt omkring ute i naturen, og at deltakerne kan gå rundt og oppleve den utendørs.

– Langs en skogsti, parker, Theodor Kittelsens gamle atelier og flere andre steder rundt om i Hvitsten vil publikum kunne oppleve maleri, skulptur, installasjon og performance-opptredener, forteller Lundell.

Kittelsen i fokus

Hvitsten Salong har hele tiden vært knyttet til kunstneren Theodor Kittelsen som bodde og arbeidet i Hvitsten på slutten av 1800-tallet.

– I år kommer forfatterne og brageprisvinnerne Einar Økland og Arnhild Skre, som begge har utgitt bok om Theodor Kittelsen. De samtaler med Kunsthøgskolen-professor Martin Lundell og journalist og kritiker Kåre Bulie, som sammen redigerer det idealistiske tidsskriftet Bilder, om Kittelsens liv og virke, skriver Lundell.

Tilsammen kommer 45 kunstnere og 6 band til festivalen som arrangeres fra 3.-5. august i Hvitsten, Vestby. Dagen før åpningen, altså 2. august, blir det barneworkshop fra klokken 11.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.