Hvor mye Blod skal vi tåle?

Siden Qatar ble valgt av FIFA til å være vertslandet for VM i 2010 så har 6500 arbeidere mistet livet i byggingen av anleggene og bygg knyttet til arrangementet. Er det noe vi som land kan godta?

Når verdens øyne skal se på en av verdens største idrettsarrangementer så ser vi resultatet av 2 millioner menneskers arbeid, som har gått inn i nærmest slavekontrakter, de tjente 2500 kroner i måneden, samt umenneskelige arbeidsforhold.

Landslaget har bidratt med t skjorter for å belyse saken, men synes vi det er nok?

Qatar har svart med å bedre arbeidsforholdene noe men langt i fra en norsk gjennomsnittslønn og langt ifra det vi som demokratier burde godta.

Hvis vi velger å delta i dette verdensmesterskapet, så sier vi i samme slengen at denne måten å arrangerere store sportsbegivenheter er greit. Jeg mener derfor at Norge skal Boikotte fotball VM 2022 å ta ansvar for alle menneskene som har blitt utnyttet.

Til nå har arbeiderne fått en svært liten lønn og skammelige bokår, noe som aldri hadde blitt godtatt etter norsk standard. Hvordan skal vi delta på et sportsarrangement som aldri i verden hadde blitt godkjent i Norge?

Jeg mener at vi må være klare i hva vi som land står for, et land der alle får lønn som er mulig å leve av!

Hvis vi som land velger å ikke delta vil trolig andre land også stille spørsmålet om VM er verdt det og også vurdere boikott, dette vil sende et signal til fremtidige vertsland om å ikke utnytte mennesker som er i en vanskelig situasjon der de bor.

Jeg mener at en samlet vestlig verden skal si nei til dette VM et å heller prioritere menneskeverd framfor å la Qatar tjene seg enda rikere på utnyttelse. Menneskeverdet skal alltid gå foran kapitalistisk profitt.