– Det er faktisk 71 år siden vi gikk ut. Vi skulle egentlig ha feiringen i fjor, men så måtte vi utsette på grunn av pandemien, fortalte Tomm Otto Strøm. Han var en av arrangørene til middagen.

Da de nå markerte at det er 70 år siden de gikk ut av folkeskolen på Skarmyra, dukket 22 personer opp. Det er drøyt halvparten av dem som ble invitert.

– Det er en del av oss som har holdt kontakten og så er det mange som møter hverandre for første gang på mange år.

Tradisjon

Denne klassen pleier å ha slike sammenkomster omtrent hvert femte år. Tidligere har de ofte holdt det på Refsnes Gods, men i år falt valget på Knutepunktet, eller gamle Pizzarelli som de husker det som. Mange av gjestene bor i sentrum, men noen kommer også fra både Ski, Drøbak og Grimstad.

– Jeg satte i gang dette for 30 år siden da vi var på Refsnes Gods. Da var det over 70 personer som kom fra seks forskjellige klasser, fortalte Gerd Dubourgh.

Det er ingen tvil om at skolehverdagen har forandret seg siden de selv var elever.

– Vi gikk jo på skolen under krigen. Vi var på biblioteket og i metodistkirken. Det har forandret seg mye siden den gang, sa Dubourgh.

– Jeg husker jeg ble satt i skammekroken, slått med linjal over fingrene og vist ut på gangen. Sånn var det da. Det har heldigvis blitt mye bedre, la Strøm til.

Dubourgh mimret tilbake til da hun skulle inn på rektors kontor og be om en ting.

– Jeg sa «kan jeg være så snill», men da fikk jeg streng beskjed om å si «kan du være så snill». Det har jeg for alltid lært, smilte hun.

– Vi skal kose oss

Klokken 18 satte gjengen seg til bords hos Knutepunktet. Det var lagt ut sanghefter på bordene og de gamle skolekameratene så fram til en fin kveld. Da Moss Avis spurte hvilke forventninger de hadde til kvelden, var svarene klare:

– Det er hygge og glede, sa en.

– Deilig mat og gode samtaler, sa en annen.

– Vi skal kose oss, ble det slått fast.

I ettertid ønsker arrangørene å rette en stor takk til Knut Ulvedalen ved Knutepunktet.

– Vi vil gi skryt til Knut for hvordan han hadde lagt det opp. Det var helt enestående, avslutter Dubourgh og Strøm.