Gå til sidens hovedinnhold

– Her blir det friidrett i Våler

Artikkelen er over 6 år gammel

En gave på hele 190.000 kroner gjør at det bli treningsanlegg for friidrett på Kirkebygden i Våler.

Gjensidigestiftelsen yter dermed hele 86 prosent av kostnadene til anlegget som er stipulert til 220.000,-. Vansjø/Svinndal IL kan da realisere delanlegget for friidrett med kun 30.000,- av egne midler samt noe dugnad.

– Ja, nå er all finansiering på plass. Nå skal vi dobbeltsjekke at tallene stemmer, og så kan vi gå i gang å bygge, sier Atle Helgedagsrud.

Blir ferdig i mai

– Vi håper at anlegget vil være klar til bruk i løpet av mai 2015. Området ser ganske slett og fint ut, og det meste av grunnarbeider er gjort, fortsetter han. Anlegget vil ligget ved Vålerhallen og langsmed kunstgressbanen på Kirkebygden.

– Det skal bli bra å samle flere aktiviteter her på Kirkebygden. V/S IL har flere planer for området, så det vil skje mye her i 2015, smiler friidrettslederen.

– Det er ikke alle som trives best med fotball, så vi håper friidrett kan være et tilbud til dem som vil prøve noe annet.

– Hvordan er aktiviteten i friidrettsgruppa nå?

– Vi har rundt 25 aktive i alderen fem til 12 år. Vi har en god grunnstamme, men de fleste er ganske unge. Vi trener inne i Vålerhallen, og mange av øvelsene er lek og tilvending.

– På den nye utebanen vil utøverne få prøvd seg på mer ordentlig friidrett. Vi håper jo at det nye anlegget også vil trekke til seg nye som vil prøve friidrett. Om ikke man liker å løpe, kan det hende man er flink til å kaste eller hoppe. De fleste kan finne en øvelse de liker i friidrett, sier Helgedagsrud.

Anlegget vil bestå av et område med fire løpebaner à 100–110 meter med tartandekke, en grop for lengdehopp, et felt for kulestøt, og et kastfelt for spyd og liten ball. Område for høydehopp, eller rundbaner for lengre løp er ikke med.

I disse dager er det mange lag og foreninger innen idrett og andre arenaer som får flotte førjulsgaver i form av penger fra Sparebankstiftelsen Østfold Akershus, Sparebankstiftelsen DNB, Gjensidige stiftelsen og andre givere.

Millioner å hente

Bare på Østlandet deler Sparebankstiftelsen DNB ut 62,5 millioner til 309 lag og foreninger som har ulike prosjekter og anleggsplaner. Herfra får Moss Roklubb 240.000,- til to nye singlescullere med årer. Hobøl IL får 150.000,- til en ATV som skal brukes til kjøring av skiløyper. Hobøl Drill får 13.200,- til utstyr for styrke- og stabilitetstrening. I forrige uke omtalte vi at Råde BMX Klubb får hele 1,29 millioner fra denne stiftelsen til sitt nye anlegg i Råde idrettspark. Trolig kan flere lag bli flinkere til å søke!

Kommentarer til denne saken