Gå til sidens hovedinnhold

Ikke legg ned Ramberg barnehage!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dette leserinnlegget skriver jeg på vegne av en liten stemme som ikke kan rope så høyt, nemlig min sønn på 19 måneder som går i Ramberg barnehage på Jeløya. For den foreslåtte sammenslåingen av Ramberg og Reier barnehage kommer i aller høyeste grad til å påvirke han, og alle de andre barna som går i barnehagen sammen med han.

Vi flyttet til Ramberg to måneder før vår sønn ble født, og var svært begeistret for å ha barnehage og skole som en del av vårt nye nærmiljø. Det faktum at han skulle få gåavstand til barnehagen, og mulighet for en myk overgang til skolen rett ved siden av var en avgjørende faktor for oss når vi skulle finne oss et nytt sted å bo. Trygghet og tilhørighet til eget nærmiljø er viktige verdier vi ønsker for vårt barn, spesielt i de tidlige barneårene hvor hans verden ikke strekker seg like langt som hos oss voksne.

Etter en barseltid som på mange måter ble preget av den pågående Corona epedemien, begynte vår sønn i Ramberg barnehage. Der ble han møtt med åpne armer, trygge og stabile voksne som ser hvert enkelt barn og jobber for at alle barna skal trives og bygge relasjoner og vennskap i barnehagen.

Dette med trygghet og tilhørighet har blitt ekstra viktig for vårt barn, som har utfordringer med ernæring og følges opp på barnepoliklinikken på Kalnes for dette. Det gode samarbeidet med barnehagen har blitt trukket fram som viktig og positivt for vår sønns spiseutvikling av alle instanser vi har vært borti. Vi som foreldre er svært bekymret for hvordan han vil takle en eventuell overgang til en ny barnehage, utenfor sitt nærmiljø, med mange flere barn og voksne han ikke kjenner.

Vi har forståelse for at politikerne må gjøre prioriteringer ut i fra økonomi, men mener det er korttenkt å legge ned en så velfungerende og populær barnehage som Ramberg. Hvor mye er det egentlig å spare? Dette må veies opp mot konsekvensene sammenslåingen vil ha for barna våre, både på kort og lang sikt. Vi har hørt at det ikke er nok barn til å fylle plassene, men i år er det flere barn enn i fjor som har startet i barnehagen, på tross av trusselen om nedleggelse. Vi som foreldre ser bare negative sider ved å legge ned Ramberg barnehage, den eneste kommunale barnehagen i sin skolekrets. Kanskje politikerne har noen gode argumenter vi ikke har hørt om? I såfall kunne vi godt tenkt oss å høre hva de er. Ellers mener vi at barnas beste må legges til grunn, og Ramberg barnehage bestå.

Inger Birgitte Richenberg

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.