– Vi har fortsatt ikke mottatt noen tips etter hendelsen, forteller Rasab Shazad Ahmad, leder for forebyggende avdeling hos Moss politistasjon, til lokalavisen fredag.

Det var tirsdag kveld politiet fikk en melding om et mulig forsøk på borføring i Moss. En ni år gammel gutt skal ha blitt forsøkt lokket inn i en bil ved Ekholt skole.

Politiet oppfordrer til å ta kontakt dersom noen har flere relevante opplysninger.

Trenger mer informasjon

Torsdag skrev Moss Avis at politiet ønsker flere opplysninger, og at de i skrivende stund har liten informasjon å gå etter. Politiet ønsker å komme i kontakt med en mann i 40-årene med lys hud som kjører en sort personbil med et påklistret øvelseskjøringsskilt. Beskrivelsen kom fra niåringen selv.

– Det vi synes er positivt, uavhengig av intensjonen til vedkommende, er at barna i Moss er godt oppdratt hjemme. De sier ifra og deler opplevelsene som oppleves uvanlig. Det betyr at forsvarsmekanismen fungerer godt hos barn og at det er trygt for barna å åpne seg hjemme, roser lederen for forebyggende.

Follo politistasjon uttalte torsdag at de fra en tid til en annen mottar slike meldingen, Ahmad forteller at det heller ikke er uvanlig i Moss:

– Når én hendelse blir meldt, så skaper det ofte en dominoeffekt. Flere har en tendens til å være på vakt, det er sånn vi mennesker fungerer. Vi understreker at vi tar tipsene og informasjonen på alvor, samt ser om det er noen spor som kan følges, utdyper han.

Han avslutter med å fortelle at folk kan føle seg trygge på at det blir gjort flere tiltak etter slike hendelser. Politiet prøver å utelukke forsøk på bortføring.