Gå til sidens hovedinnhold

Ikke så glade i Black Friday: Lager Grønn Fredag i Moss

Artikkelen er over 2 år gammel

DNT ung Vansjø skal arrangere Grønn Fredag i Moss 29. november, som et alternativ til «Black Friday».

– Vi i DNT ung Vansjø er opptatt av bærekraft, miljø og friluftsliv. Vi er ikke fullt så glad i Black Friday. Derfor ønsker vi å arrangere Grønn Fredag!

Det sier Connie Elisabeth Rossing i DNT ung Vansjø.

Gjenbruk

Grønn Fredag blir et motsvar til Black Friday, med salg av gjenbruks-turklær og -turutstyr.

– I samarbeid med Chillout Travel Store i Moss ønsker vi at folk stiller med sine turklær eller sitt utstyr, og vi selger det til den prisen de ønsker å ta for det. Vi stiller ut tingene folk har levert inn, henger opp en lapp med selgerens vippsnummer og pris på varen, og selger dette for dem, forklarer Connie.

– Mote- og tekstilbransjen er en av de mest forurensende industriene i verden. Jo mer klær vi kjøper, desto mer øker produksjonen, og dermed belastningen på miljøet. Vi ønsker derfor at turklær eller turutstyr folk har i skapet som de ikke bruker lenger, skal få muligheten til å bli brukt av noen andre. Vi har masse klær i skapene våre som ofte er i god stand, og det er bedre å kunne gjenbruke det vi har i stedet for å kjøpe nytt hele tiden, sier Connie Elisabeth Rossing.

Kaffe og suppe

DNT ung Vansjø vil være på Chillouts lokaler fra midt på dagen 29. november og selge klær og steke vafler. Klokka 17 starter selve Grønn Fredag. Da blir det gratis kaffe og suppe, og DNT ung Vansjø vil fortsette med salg av turklær og utstyr i tillegg til at det blir en liten workshop med enkel reparasjon av turklær.

– Vi ønsker klær og utstyr i brukbar stand som kan selges eller gis bort videre. Det leveres til Chillout-butikken i Moss. Innsamlingen starter mandag 25. november, sier Connie, og håper mange vil komme innom og gjøre miljøbevisste valg.

Kommentarer til denne saken