Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til fakkeltog og riving av «bymuren»

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag 3. januar arrangeres det fakkeltog fra Bredsand til Moss by – og industrimuseum.

Der vil det bli mulig å ta kommunens nye byvåpen, gullsporen i nærmere øyesyn. Underveis i markeringen vil folketoget stanse innom Høyda. Nærmere bestemt i Triovingveien.

– Vi i På Høyda – midt i Moss vil jo svært gjerne være med å bidra og vårt bidrag blir en markering på Høyda i området hvor kommunegrensen mellom de to kommunene gikk tidligere. Her vil vi fysisk bygge opp en mur som skal forestille en bymur mellom kommunene og hva som vil skje med den sier vel egentlig seg selv, opplyser prosjektleder Tina Lorentzen i en pressemelding.

Syng for Moss

Selve «bymuren» er bare en del av totalpakken på Høyda den første fredagen i jubileumsåret.

På baksiden vil en stor scene bygges opp hvor det både vil bli avholdt taler og ikke minst bli krydret med flere lokale musikalske innslag. Spesielt ett av disse gleder Tina Lorentzen seg veldig til at skal bli fremført.

– Handelsområdets virkelige gave skal jo fremføres fra scenen. Det er det ikke ukjente Torgeir Hansen som skal stå for. Hansen har, sammen med Henning Hoel Eriksen og Lars Christian Andersen Lofstad, skrevet sangen «Syng for Moss». Han vil bli akkompagnert av det tradisjonsrike mannskoret MAS fra Moss. Vi håper at dette arrangementet ender opp i en skikkelig folkevandring hvor innbyggerne i hele nye Moss kommune ønsker å være med. Jeg er overbevist om at dette kommer til å bli en begivenhet som vil bli husket. Vi skal i hvert fall sørge for at stoppen hos oss oppe på Høyda vil bli storslått, uttaler prosjektleder Tina Lorentzen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.