Det var duket for blant annet dans, sjonglering, humorinnslag og pyramider da elevene i førsteklasse på Kirkeparken inviterte til show for barnehager i mosseområdet. Plenen mellom Kirkeparken, Moss kirke og Moss Kunstgalleri var for anledningen døpt om til «Verdens beste sirkus».

– Dette er en årlig tradisjon som vi her ved Musikk, dans og drama har drevet med i mange år. Vi har invitert hele kommunen og jeg tror det kommer så mange som 300 barn i dag, forteller Linnea Dahlmann, en av elevene som er ansvarlig for forestillingen.

– Vi har forberedt dette showet siden etter jul, så har vi brukt hele semesteret. I år er første gangen vi har sirkustema, så vi har i tillegg fått hjelp av profesjonelle sirkusartister for at de ulike numrene skal bli så bra som mulig, fortsetter hun ivrig. |

LES OGSÅ: Lanserer festivaløl: – Lokalt kultur- og næringsliv i skjønn forening

Se flere bilder fra forestillingen lenger ned i saken.

Dahlmann forteller videre at forestillingene er viktig for de av flere grunner.

– Det er del av et avgangsfag, så det er selvfølgelig viktig for oss å få en god karakter, men vi gjør det aller mest for å glede barna.

Dramalærer ved Kirkeparken VGS Ragnhild Reinhoff er full av lovord om elevene sine og den gode tradisjonen ved skolen.

– Dette er 16. året vi har dette barneteateret og det er ofte en opplevelse som elevene våre snakker om alle de tre årene de går her. De lærer seg «lekespråket» og blir gode på å fremføre for små barn. For barna er dette ofte første opplevelsen med show og humor. Vi får enormt gode tilbakemeldinger, forteller læreren stolt.

– Elevene har gjort all produksjonen selv

Reinhoff er opptatt av at dette er elevenes, og ikke lærernes, dag.

– Det er viktig for meg å få fram at dette ikke er lærerens produkt, vi hjelper bare til. Elevene har gjort all produksjonen selv, inkludert pynten rundt. De er også ansvarlige for å ta imot barna, at numrene kommer som perler på en snor og generelt at alt går som det skal, utdyper hun.

– Vi er utrolig glade for å kunne bidra med dette til lokalsamfunnet, avslutter hun.