Gå til sidens hovedinnhold

JA til Moss lufthavn Rygge

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den nystartede aksjonsgruppen ""Vi som ønsker Rygge Flyplass gjenåpnet" og deres initiativtaker Tor-Magnus Seglsten utfordrer oss Stortingsrepresentanter på om vi støtter en gjenåpning av Moss lufthavn Rygge. Svaret fra FrP er kort og enkelt, JA! Vi vil gjøre alt som står i vår makt for å få til en gjenåpning. Senest i juni fremmet jeg selv forslag i Stortinget om å legge til rette for en gjenåpning av flyplassen ved at man skulle garantere at staten sa ja til en ny konsesjonssøknad. Dette forslaget stemte dessverre AP, SP, H og de øvrige partiene imot. Noen av partiene har brukt miljø og klimaargumenter mot en reetablering av flyplassdrift på Rygge. Det er et veldig dårlig argument. Kloden er global og det vil ikke påvirke klimaet noe om flyplassen gjenåpnes eller ikke. Tvert imot er det kun symbolpolitikk å si nei til Moss lufthavn Rygge av hensyn til klimaet. Flyplassen er en av de mest miljøvennlige flyplassene vi har i Europa. Det at mange østfoldinger skal måtte kjøre bil til Gardermoen, for så å fly over Østfold igjen på vei ut til europa viser med all tydelighet håpløsheten i en slik argumentasjon.

FrPs svar er derfor et rungende JA til gjenåpning av Moss lufthavn Rygge og jeg kommer til å fortsette å løfte denne saken i Stortinget frem til det første flyet tar av på Rygge.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.