Vi som bor her i Moss hadde glede oss til og feire 300 år i år. Dessverre vet vi alle at Korona- epedemien har lagt en demper på de fleste arrangementer. Dog ansvarlige myndigheter og de som sitter i ulike komiteer for jubileet kunne meget godt ha gjort en god del i forkant. Hvorfor er det slik at mange av byens vernede hus har stått for forfall lenge, det er råtne vinduer, dører, vegger i Storgata, Henrik Gernersgate og for ikke og snakke om Kjellerødgården. Hvorfor er byen så lite pynta, rusta opp foran byjubileet, ugress er det også nok av i sentrumsgatene.

Jeg er enig med mange at vi kunne hatt flagg, bannere, ballonger, lage kråke-maskoter for salg til barn, t-shirt med ulike motiver i fra kommunen vår, nye bykort. Alle har visst at Moss fyller 300 i 2020. Vi har en nydelig by der den ligger mellom Vansjø og Oslofjorden. Trist at de fleste arrangementer må avlyses i år,men må byen se så trist, grå ut, vask hele byen, mal bygninger og la den skinne. De som steller med dette burde se til Sarpsborg og det fantastiske park og blomsteranlegget de har midt i byen ved Sarpsborg kirke.

Jeg er ikke mossing selv, men bodd her en del år og har slekt som har bodd her siden 1739, før det så klart i fra Rygge. Jeg elsker byen, ser muligheter, men må si jeg synes det jeg ser i sentrum til nå er labert.

Gjør noe med det og vis oss som bor her og bryr oss om byen at Moss er flott. Gratulerer med 300 år!

LES OGSÅ:

– Vi prioriterte ikke helårspynting og profilering av Moss under byjubileet

Jubileumsåret 2020, hvorfor i all verden så usynlig?

Ole Petter (57) har dronefotografert Moss: Nå kan du oppleve byen i kråkeperspektiv

Byjubileet imponerer blindeforbundet

Byjubileumsgeneralen: – Alle store enkeltarrangementer under byjubileet ryker