Trond var bare ti år da han bestemte seg for at han skulle bli politi. Han vokste opp med en alkoholisert og voldelig far, og det var politiet som reddet han og familien ut av situasjoner gjentatte ganger.

– Jeg er bitter fortsatt. Jeg har et usedvanlig dårlig forhold til faren min. Jeg har sluttet å gå på kirkegården. Det gjorde jeg for mange år siden.

Podkast fra Moss Avis

Denne artikkelen er et glimt fra en episode av podkasten «For et liv!»

I episoden får du møte Trond Evensen som er oppvokst i Moss. Han forteller om sin voldelige far.

– Han var veldig voldsom når han drakk. Og han drakk veldig mye. Og det utviklet seg til å bli et helvete i hjemmet vårt.

I podkasten «For et liv!» forteller Trond om en utrygg barndom, en spennende og til tider farlig karriere og om de ubehandlede minnene som etter mange år kom tilbake.

For et liv! er en podkast fra Moss Avis og du kan høre den på Spotify, iTunes og i appen Untold. Dersom du ønsker å høre serien på Spotify kan du følge denne lenken.

Måtte selv hjelpe mødre og barn

Trond har taklet mye, både som barn og voksen.

– Han kom hjem i fylla. Slo min mor, slo min eldste bror, fiket til meg og fiket til minstemann. Det var så ille at vi måtte rømme huset.

Etter hvert ble Trond Evensen en del av beredskapstroppen innen politiet. Hvor flykapringer, terrorhandlinger og å bli skutt på av maskinpistoler var en del av arbeidet.

Til tider måtte han selv rykke ut til boliger og hjelpe mødre og barn som var utsatt for en voldelig far.

Han har også, over lang tid, vært livvakt for kongefamilien.

Minnene kom tilbake

Etter mange år uten å snakke med noen om barndommens opplevelser og de innimellom livstruende situasjonene i politiet, begynte Trond å gjenoppleve hendelsene. Han forteller hvordan han kunne våkne midt i natten og se sin far på soverommet.

– Hvorfor er du her nå?

Han måtte til slutt ta tak i og bearbeide minnene.

Til tross for at mange år har passert, har ikke Trond Evensen tilgitt faren sin for hva han gjorde.

Les også

– Jeg var aldri redd. Det var først på slutten at jeg skjønte at nå klarer jeg det ikke

Les også

Alt faller på plass når Øystein sporer sine røtter til England. Og det er ikke bare en far som venter på han i Liverpool

Les også

Therese Lien (34): – Jeg var utslitt, slet med å bevege meg og klarte ikke å svelge