Siden høsten 2019 har jeg vært så heldig å få lov til å møte og skrive ned litt av historien til vanlige, og uvanlige, folk i den nye storkommunen. Historien til 100 mossinger er allerede publisert på moss-avis.no og på sistesiden av Moss Avis, og de er også samlet i et digitalt magasin på moss-avis.no som du kan bla i her.

Men vi stopper ikke med 100 miniportretter. Nå har jeg allerede startet jobben med å samle inn historier for resten av året. Og jeg trenger enda flere tips på mennesker jeg kan snakke med.

Takknemlig

Jeg er så takknemlig for alle som har sagt ja til å møte meg, selv om de kanskje ikke synes deres historie var noe spesiell.

Takk for at dere har lest, rettet og gitt tilbakemeldinger, og takk for alle som tipser på telefon, mail eller når dere møter meg på gata.

Det varmer! Det beste med å få jobbe med denne serien, er at jeg er blitt enda mer glad og stolt av byen min, og alle som bor i den. Og jeg gleder meg til å ta fatt på de neste 100 historiene.

Jeg er ydmyk over at folk har sluppet meg inn, ledd, grått og mimret. Jeg tør til og med påstå at jeg har fått meg noen nye venner gjennom denne serien.

Stoppa på gata

Noen har lurt på hvor jeg har funnet alle disse fine folka jeg intervjuer? Vel, Finn og Solveig møtte jeg på gata og spurte om jeg kunne få bli med dem hjem, andre har kollegaer og naboer tipset meg om, som for eksempel «Kremmern» som har fått æren av å starte Oss i Nye Moss del 2. Karen er en av mange jeg fant jeg på Instagram. I tillegg har jeg fått masse flotte tilbakemeldinger på mail og i tipsskjemaet som ligger ved hvert intervju på nett. Der kom for eksempel tipset om Jeanette som mistet sønnen sin inn og Anders som fikk et tøft møte med hverdagen etter den brutale FN-tjenesten.

I tillegg har jeg spurt alle jeg har intervjuet om de har naboer, venner, bekjente som de mener kan passe i serien. Og tipsene strømmer på og jeg er allerede godt i gang med de neste 100 intervjuene og jeg gleder meg over at det igjen er mulig å gjennomføre dem ansikt til ansikt på forskriftsmessig avstand.

Hva som har vært det beste med å jobbe med dette prosjektet så langt? Vel, jeg er blitt mer og mer og mer stolt av nye Moss og alle som bor her. I tillegg har jeg kommet meg rundt og vært på fine steder i storkommunen jeg aldri ellers ville besøkt. Nå gleder jeg meg til fortsettelsen.

Intervjuene i Oss i nye Moss del 1 kan du bla i her.

Intervjuene i Oss i nye Moss del 2 kan du bla i her.

Hvem vil du lese om?

To kommuner er blitt til én. I denne serien blir du kjent med noen av de fine folka som bor i den nye storkommunen. Vi samler alle intervjuene i et digitalt magasin ettersom de publiseres.

Oss i nye Moss del 1 med de første 100 intervjuene finner du ved å klikke her.

Oss i nye Moss del 2 med de neste 100 intervjuene finner du ved å klikke her.

Oss i nye Moss del 3 er påbegynt og kan blas i her.

Hvem vil du lese om?

Send oss tips her, eller til journalist Eva Nyhaug på eva.nyhaug@moss-avis.no