Jeg er av de heldige som nå er ferdigvaksinert mot Korona. Jeg fikk den første vaksinen (Pfizer) den 30. mars og den andre den 3. mai. Jeg har ikke egen bil, og mangler familie eller kjente i nærheten som kjører bil og som har fri på hverdager i arbeidstiden. I og med at det ikke fins offentlig transport mellom Moss og vaksinelokalene på tidligere Rygge flyplass, var jeg i utgangspunktet avhengig av drosje for å kunne ta vaksinene.

Jeg brukte Taxi4 som transportmiddel til og fra Rygge den 30. mars. Servicen var utmerket; de hentet meg hjemme til avtalt tid, kjørte meg til Rygge, ventet på meg i over en time mens jeg var der, og kjørte meg hjem igjen. Kostnaden var kr. 250,- hver vei, dvs. kr. 500 i alt. Sjåføren var hyggelig, og det samme var personalet inne i vaksinelokalet. En grei opplevelse, alt i alt.

Etter kanskje en uke, satte jeg sammen med en nabo som fortalte at Røde Kors stilte opp for de som trengte hjelp til å komme seg til Rygge. Jeg ringte kommunen, som bekreftet at tilbudet fantes. Jeg ble rådet til å ringe ca. en uke før jeg skulle ta vaksinen. Det gjorde jeg, og jeg fikk tilbudet. Den 3. mai ble jeg følgelig hentet hjemme til avtalt tid, kjørt til Rygge, og kjørt hjem igjen etterpå av en hyggelig ung kvinne i en bil tilhørende Røde Kors. Jeg ble hentet kl. 8:30. Hun fortalte meg at hun skulle ta flere turer frem og tilbake, frem til kl. 15, dvs. nesten en hel arbeidsdag. Hun ville ikke ha penger, og forklarte at hun var en frivillig hjelper. Jeg lovet å gi et bidrag til Røde Kors isteden. Jeg føyer til at opplevelsen inne i lokalene på Rygge vaksinesenter var også meget god; hyggelig personale hele veien.

Med dette innlegget ønsker jeg å takke alle som jeg møtte underveis i prosessen mot å bli fullvaksinert. Det har virkelig vært en god opplevelse, med mange som bidro med både tid og kunnskaper for at alt skulle gå bra.

Men bare en liten sukk til slutt. Det burde ha vært satt opp et tilgjengelig og rimelig transport alternativ for strekningen Moss - vaksinelokalene på Rygge! Det er vel ikke for sent; det er mange som ikke er vaksinert enda. Denne utfordringen går primært til Østfold kollektivtrafikk.

Med vennlig hilsen, Wendy Bell