Halstein Sjølie soner en dom på fem og et halvt år i Halden Fengsel. Når Moss Avis møter den tidligere advokaten på et av besøksrommene har han ikke vært utenfor murene på et år.

– Det var på en måte en veldig styrke å kunne bestemme seg for at det jeg virkelig vil, det får jeg til. Men så ble det samtidig mitt kors, det ble det jeg falt på.

Podkast fra Moss Avis

Denne artikkelen er et glimt fra en episode av podkasten «For et liv!»

I episoden får du som lytter bli med inn i et besøksrom i Halden Fengsel og møte Halstein Sjølie. En fengselsbetjent deler ut en voldsalarm og låser døren. Halstein forteller hvordan det kunne gå så galt, at han havnet her.

«For et liv!» er en podkast fra Moss Avis og du kan høre den på Spotify (følg denne lenken), i iTunes og i appen Untold.

Du kan også spille den av direkte her:

For et liv!

For et liv!

Halstein Sjølie - advokaten som falt

00:00
/
00:00

Mossing med gode fremtidsutsikter

Halstein Sjølie er født i Moss og har vokst opp med mor, far og to søsken.

– Jeg var veldig etterlengtet. Foreldrene mine mistet en liten gutt før jeg kom til verden.

Han sier selv han har vært heldig med veldig mye i livet. Han var faglig sterk og «tok ting lett» på skolen, han ble tidlig engasjert i politikken og etterhvert fikk han familien han ønsket seg.

Han jobbet fulltid, hadde politiske verv og gjorde unna jusstudiet på fire år. Masterstudiet i rettsvitenskap var på et år, men Halstein brukte fire uker og to dager på å få det gjort.

– Jeg hadde litt dårlig tid, jeg hadde ofte det.

Enorm arbeidskapasitet

Halstein Sjølie startet sin egen advokatvirksomhet da han var 25 år gammel. Han har alltid hatt en veldig stor arbeidskapasitet, og på det meste jobbet han 16 timer om dagen uten at det gikk ut over det som han mener er viktig.

– Det er helt umulig å ikke si at det er kona som er viktigst for meg. Vårt vennskap og kjærlighetsforhold har vart i over 25 år. Og barna. man vil jo så veldig gjerne at det skal går bra med ungene og skjer det noe så tar man gjerne smellen for dem.

Halstein Sjølie sier til Moss Avis at han har god tid til å tenke i fengselet.

– Jeg var aldri redd. Det var først på slutten at jeg skjønte at nå klarer jeg det ikke. Jeg visste at det jeg gjorde var feil, men det var aldri min tanke å skade noen.

Saken eksploderte

Halstein Sjølie-saken gikk i luften høsten 2019, etter et tips til Finanstilsynet. Han har erkjent underslag og bedrageri på 133 millioner kroner. Han har tappet så kalte klientkontoer for 30 millioner kroner og ifølge Økokrim er det det største underslaget av klientmidler en norsk advokat noen gang har gjort.

– Jeg lever veldig godt med at jeg tapte titalls millioner. Det jeg ikke lever så godt med er at andre tapte penger på at jeg ikke fikk til det jeg skulle.

Halstein er dømt til å betale tilbake 50 millioner kroner til 15 fornærmede.

«For et liv!» er en podkast fra Moss Avis og du kan høre den på Spotify (følg denne lenken), i iTunes og i appen Untold.

Du kan også spille den av direkte her:

For et liv!

For et liv!

Halstein Sjølie - advokaten som falt

00:00
/
00:00

Andre epiosder i samme serie:

For et liv!

For et liv!

Øystein Djupvik - jakten på far

00:00
/
00:00

For et liv!

For et liv!

Therese Lien - perfeksjonisten som møtte veggen

00:00
/
00:00

Vil du høre serien på Spotify kan du følge denne lenken