Slik blir den 8. Momentumbiennalen

Frir til turistene: Et tett samarbeid med Art Press i Berlin, håper Momentum skal gi mer internasjonal oppmerksomhet. Og kanskje flere kunstturister flyr inn til Moss? Bildet er fra 2013-biennalen i Momentum kunsthall.

Frir til turistene: Et tett samarbeid med Art Press i Berlin, håper Momentum skal gi mer internasjonal oppmerksomhet. Og kanskje flere kunstturister flyr inn til Moss? Bildet er fra 2013-biennalen i Momentum kunsthall. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

«Tunnel Vision» er navnet på årets Momentum-biennale i Moss. Nå håper arrangørene at også utenlandske kunstturister skal finne veien til byen.

DEL

For Punkt Ø og Momentum samarbeider i år med Art Press i Berlin.

– Først og fremst for å knytte tettere kontakt med internasjonal kunstpresse, men håpet er jo også at vi kan lokke til oss flere internasjonale kunstturister. Vi har jo en unik mulighet til det med Moss lufthavn Rygge, sier pressekontakt i Punkt Ø, Maria Havstam.

Hun kan fortelle at kuratorene Jonatan Habib Engquist fra Sverige, Birta Gudjonsdottir fra Island, svensk-tyske Stefanie Hessler og Toke Lykkeberg fra Danmark har jobbet på spreng det siste året for å finne konseptet for sommerens biennale som starter 13. juni og varer til 27. september.

Fremdeles er ikke alle kunstnerne spikret, men Havstam kan røpe at det blir et sted mellom 20 og 25 av dem og at flere av dem er anerkjente kunstnere.

Utforsker tunnelsyn

Onsdag var det derimot klart for å presentere den visuelle profilen til biennalen som altså har fått navnet «Tunnel Vision».

«Den 8. Momentumbiennalen utforsker tunnelsyn som en kulturell og kunstnerisk tilstand. Dagens nettverkskultur genererer ikke bare sterke hyperkoblinger, men også et spekter av avkoblinger som tillater mennesker og samfunn å være i sine egne bobler» skriver Momentum i en pressemelding.

Siden oppstarten i 1998 har Momentum ønsket å presentere de mest engasjerende kunstverkene og de mest interessante kunstnerskapene i norsk og nordisk sammenheng.

Spennende planer

Temaet tunnelsyn utfolder seg under Momentum 8, som en multisensorisk opplevelse som utløser endringer i sinnstilstander og fysisk bevissthet. Utstillingen tar sikte på å skape en atmosfære som appellerer til alle seks sanser, og å koble sammen kunstverk og arrangementer på tvers av tid og sted.

– Uten å røpe for mye, så kan jeg si at det i år blant annet blir et spektakulært utendørskonsept, sier Havstam, som er takknemlig for million-pengestøtten de har fått av Sparebankstiftelsen.

Også i år vil biennalen være fordelt på Momentum kunsthall og Galleri F15.

– Vi har mange spennende planer, lover Havstam.

Her kan du lese flere kulturnyheter fra mossedistriktet.

Artikkeltags