Når nok er nok...

Skal bort: Dagens jernbanestasjon skal erstattes med en ny. Avgjørelsen ble tatt for lenge siden.

Skal bort: Dagens jernbanestasjon skal erstattes med en ny. Avgjørelsen ble tatt for lenge siden. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Debattinnlegg om byutvikling og jerbnaedebatten, signert Jørgen Bryhn (pensjonist).

DEL

ByutviklingsdebattenNår det gjelder debatten om fremtidig plassering av byens jernbanestasjon, er det på tide at avisen sier «nok er nok» og setter sluttstrek for en debatt som ikke er fremtidsrettet, den er nå kun til skade for byen, for innbyggerne og for byens image og goodwill. Det kommer ikke noe nytt ut av den, de samme argumentene brukes gang etter gang. Jeg tror de fleste nå er grundig lei av innleggene – enten man er for eller i mot – og de fører ikke noe positivt med seg.

Begrunnelsen er at saken er avgjort for lenge siden, vedtak om plassering er helt i.h.t. demokrati og lovverk og det er også godkjent av fylke og andre instanser. Jeg er selvfølgelig enig i at alle skal kunne få spalteplass i byens avis, og ikke minst viktig er det når «den lille mann» står overfor stor kommunale og statlige instanser.

Det har avisen gjort – og takk for det – men en gang må også avisen kunne si vi har satt sluttstrek og vil heller fokusere på nye Moss med gullspore som byvåpen. Dette er fremtiden.

«Bedre Byutvikling Moss» har engasjert et konsulentbyrå som for kr. 200.000 skal utrede plassering av jernbanestasjonen. Jeg forstår ikke bruken av så mange penger, svaret er allerede gitt før utredningen er på plass. På godt norsk heter det nemlig et bestillingsverk!

Plasseringen har gjennom årene vært utredet så mange ganger slik at en eventuell ny utredning i regi av BBM er bortkastet og unødvendig. Bystyret har vedtatt plasseringen. Bruk heller pengene til forskjønnelse av den kommende stasjonen.

Det er alltid klokt å lytte til hva andre mener om byens fremtid og plassering av stasjonen. Redaktør Jon Jacobsen i Fredrikstad Blad treffer spikeren på hodet når han i april beskrev situasjonen i en større analyse: «Vår naboby Moss er virkelig i siget for tiden.

Utviklingen i flere sentrale områder i sentrum skjer nå i et rasende tempo. Byen ligger også to år foran Fredrikstad i løypa for å få en ny jernbanestasjon. Alt i alt vil det bli pumpet flere titalls milliarder kroner inn i byutviklingen. Moss vil i tiden fremover konkurrere med Fredrikstad om rollen som fylkets mest urbane og populære by». Store, fine og riktige ord fra naboen i syd.

Vi må for all del ikke la tre gretne herrer og Frp’s talsmann ødelegge en positiv holdning i byen og en positiv fremdrift for den.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags