Sveli er for øyeblikket i en konkurransekarantene mellom to jobber, det betyr at han ikke får tjene penger før mai 2023. I den forbindelse har han ekstra mye fritid, og den vil han bruke på noe fornuftig:

– Jeg får ikke lov til jobbe, men jeg kan drive med veldedighet som dette her, og nå er det mange flyktninger som drar tilbake til landsbyene, legger han til.

Engasjert

41-åringen har fulgt konflikten i Ukraina lenge, og ønsket å støtte opp under folkets gjenoppbygging av landsbyene. De to siste ukene har han pakket inn donert tøy og utstyr, og sendt totalt 18 pakker med forsyninger til Kherson-distriktet. Når pakkene ankommer Ukraina, blir dem videre koordinert av engasjerte lokale som samler inn donasjoner fra Norge.

– Jeg har kontakt med et par journalister i Ukraina som sender meg videoer av situasjonen der nede. Menneskene trenger alt man trenger for å bygge opp landsbyene igjen. Målet er å sende 30 pakker med forsyninger i løpet av november, sier Sveli.

Nylig tok han seg turen innom Clas Ohlson i Moss for å kjøpe en annerledes julepakke, spesialtilpasset situasjonen til ukrainerne.

– Nå skal du levere julegaver, men har du levert noe annet?

– Vi i familien prøver å ha det som et fellesprosjekt. Hittil har vi donert barneklær, verneutstyr, leker og klær, svarer Sveli.

41-åringen mottar donasjoner først og fremst fra mossedistriktet, men også fra andre steder i Norge etter å ha opprettet en Facebook-side for innsamlingen: