En som var veldig tydelig på at byggesaken må ryddes opp i, var Erik Røhne i Venstre:
– Dette utvalget har tidligere krevd at beboere på Deør skal fjerne alle ulovlighetene i friområdene. Vi må ha likhet for loven. Jeg har venner på Deør som følger denne saken. Sier jeg ja til muren, kan jeg ikke se dem i øynene.

LES OGSÅ: Fant ulovlig mur i hagen

Mangler dokumentasjon

Saken dreier seg kort og godt om Ødbehrs hagemur, som står en snau meter inne på offentlig regulert friareal. Må den rives, følger svømmebassenget i dragsuget.

Saken har vært oppe før og da ble det lagt fram en erklæring fra entreprenøren som hevdet at kommunen har stukket ut grensen. Siden har det vært gravd i kommunens arkiver, men det er ikke funnet verken bestilling, rekvisisjon på oppmåling, eller regning på at oppmålingsgebyret er betalt.

LES OGSÅ: Må forklare regninger

Advarte mot rettssak

Under forrige behandling uttalte utvalgsleder Pål Engeseth (H) at han var livredd presedens dersom man lot muren passere. Mandag mente han at presedens kunne unngås og fikk støtte av Frp:

– Jeg har sett på byggesaken. Mye tyder på at også huset er feilplassert. Jeg er redd dette blir en sak for rettsapparatet om vi ikke sier ja.

Rettssak avvises av Ødbehr:

– Nei nei. Her er det ikke annet å gjøre enn å rive med mindre administrasjonen finner en annen løsning. Men det kan de vel kanskje ikke gjøre. Det var ikke akkurat denne julepresangen jeg ønsket meg.

LES OGSÅ: Sjekk ordførerens elleville mobilregning

Ikke om muren

Bodil Holter (Uavh.) og Aps Ragnhild Lervik Johansen og Tom A. Ludvigsen hevdet at saken egentlig ikke handlet om muren til Ødbehr, men hvorvidt man skal tillate privatisering av kommunens offentlig friareal. De mente nei.
Kjell Meek (SV) kastet ut tanken om at et makeskifte kunne løse Ødbehrsaken, men møtte bare interesse fra Høyre. Uten flertall ble saken enkel for SV:
– Deørsaken er helt avgjørende. Den knuser denne saken.
Saksframlegget viste til andre eksempler, som et makeskifte på Pepperstad, endringer på en lekeplass på Øståsen i forbindelse med Tom A. Ludvigsens garasje, og at Ødbehr i mars fikk kjøpe en parsell av kommunens friområde. Dette påvirket ikke flertallets holdning i saken om Ødbehrs mur.

LES OGSÅ: Slår ikke Ødbehr i telefontrafikk