Kommer tilbake år etter år

Nissen: Mathilde (til v), Noah Gellein og Levi Røyneberg var blant dem som fikk juleposer av nissen, på åpen julegård på Tomb lørdag. (foto: Johnny Leo Johansen)

Nissen: Mathilde (til v), Noah Gellein og Levi Røyneberg var blant dem som fikk juleposer av nissen, på åpen julegård på Tomb lørdag. (foto: Johnny Leo Johansen)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det var mange som kom i fin julestemning på åpen julegård på Tomb lørdag.

DEL

Dyr i fjøset, hoppe i høyet og kjøre traktor. Motorsagshow, rideshow, juleverksteder, snekkerverksted, konsert og julespill. Det er bare noe av det som kunne oppleves på åpen julegård på Tomb. Lørdagens julegård var den 25. i rekken, og å komme hit er tradisjon for mange barnefamilier.

Juleverksted

– Vi kom hit for å lage julegaver, og så skal vi få godtepose av nissen, sa Kaia Utne (10) fra Saltnes. Hun hadde rigget seg til i juleverkstedet sammen med lillesøsteren Karoline (6).

– Vi bruker å være her hvert år. Det er hyggelig med juleverksted, og å titte litt rundt. Ungene vil hit hvert år, smilte mamma Kristin Pettersen.

Solveig Skjerden og Aurora Marie Solberg fra Saltnes (begge 12) var i gang med å pynte kubbelys som de skal gi bort i julegaver.

– Det er koselig her. Man får julestemning, sa jentene.

Morsomt

– Vi begynte å jobbe med arrangementet i august. De to siste ukene har det vært hektisk, men det er kjempekoselig og morsomt å være med på å arrangere, sa Elida Cassandra Engen, som bor i Svinndal. Hun er elev på Tomb og en av arrangørene.

– Vi skal selge kaffe, lage saft og skape god stemning, smilte elevene Celine Aaslund og Connie Bergersen.

Ole Jakob Åsødegård og Øystein Elgevasslien går på landbrukslinja. De bidro på en annen måte; med motorsagshow.

– En balansegang mellom presisjon og tid, sa gutta om showet. De solgte også krakker som de hadde skåret ut i ett stykke.

Dyr og traktor

– Vi er her hvert år. Kalendernissen sender oss gjerne hit, sa Christine Lund fra Onsøy. Hun hadde med seg barna Morgan, Casandra og Camilia, som koste seg med å mate alpakkaer. Casandra liker best dyr, mens Morgan hadde sans for traktorene. Og både dyr og traktorer var det mye av på Tomb.

Traktor var populært også hos brødrene Tobias, Theodor, Torben og Tom Sigvart Lund fra Råde. Alle fire fikk plass på en traktor.

– Vi fikk det i julekalenderen, sa gutta.

Det lå tåke over Tomb lørdag, og stemningen var nesten trolsk da det ble vist rideshow på ridebanen. Etterpå kunne man kose seg med bakerovnsbrød og kanelsnurrer, eller julegrøt. Og selvfølgelig var nissen på plass og delte ut juleposer. Det var det nok noen av de minste som syntes var litt vel spennende.

Mathilde og Noah fikk juleposer. De bor i Grimstad, men har kommet den lange veien for å være med på åpen julegård.

– Vi har familie her, og er på besøk her på åpen julegård hvert år. Det er veldig koselig, sier pappa Magnus Gellein.

Artikkeltags