Elna (89) hjelper de fattige og ensomme i julen

STÅR PÅ: Elna Fredhøy med stå på-prisen hun har fått for å hjelpe andre.

STÅR PÅ: Elna Fredhøy med stå på-prisen hun har fått for å hjelpe andre. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Elna Fredhøy vil arrangere jul for de fattige og ensomme i kommunen.

DEL

I regi av Frelsesarmeen er det fra starten av desember plassert julegryter over hele landet, og Vestby er intet unntak.

– Julegryten vil stå på storsenteret, og innsamlede penger vil gå til å hjelpe de som har behov for det. Noe av pengene går også til å arrangere julaften for de fattige og ensomme. Det finnes en del av dem i Norge, dessverre, sier Vestby-beboer, Elna Fredhøy (89), fra Frelsesarmeen til Vestby Avis.

LES OGSÅ: Mange trenger julehjelp

Født på nytt som 16-åring

Fredhøy ble aktiv i organisasjonen som sekstenåring i 1945, etter et kall fra Gud.

– Jeg var som ungdom flest. Først jobbet jeg på et aldershjem i Drøbak, også begynte jeg på fabrikk for å lære å sy. Videre kom jeg ikke fordi jeg mottok et kall om å reise ut som evangelist, forkynne Bibelens ord, og hjelpe mennesker, forteller 89-åringen.

Kort etter ble Fredhøy frelst, eller «født på nytt» som soldat i Frelsesarmeen. Hun har også vært sangevangelist i flere land og drevet et begravelsesbyrå. Siden 2007 har hun hatt ansvaret for Frelsesarmeens arbeid i Drøbak.

Samlet inn 1,5 millioner på fem måneder

I 2013 mottok Fredhøy «Årets Stå-på pris» av Frogn KrF. Prisen ble gitt etter at hun samlet inn 1,5 millioner kroner til rehabilitering av Frelsesarmeens lokaler i Drøbak, som uten hennes innsats ville blitt lagt ned.

– Da befolkningen fikk høre at lokalet til Frelsesarmeen skulle bli solgt videre, ble jeg bedt om å ordne dette. Jeg tok kontakt med Frelsesarmeens øverste ledelse, som sa det ikke var mulig å redde bygget dersom jeg ikke kunne legge 1,5 millioner på bordet innen fem måneder. Til det svarte jeg; «Ikke noe problem».

Fem måneder senere, etter å ha sendt brev til lokalt næringsliv og organisasjoner, stått med børse, holdt basarer og loddsalg, hadde Fredhøy samlet inn pengene. I dag er lokalet renovert.

– Hva motiverte deg til å gjøre alt dette?

–Jeg hadde kjærlighet til saken, til Gud og til mennesket. Dette har vært livet for meg, svarer Fredhøy.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken