– I dag serverer vi pinnekjøtt, ribbe, medisterpølser, sosisser, tilbehør og dessert. Til slutt får gjestene med seg hver sin julegave, sier Roy Daniel Tegnander, bestyrer ved Kontaktsenteret til Moss Avis.

Tegnander har vært med på det tradisjonsrike julebordet de siste tre årene, med unntak av pandemiårene. Tirsdag er han veldig fornøyd med oppmøtet:

– Her er det fullt hus! Det er så stort at det har kommet så mange fra miljøet i Moss. Her er rusmiljøet ganske lukket, men vi har reist rundt for å hente folk som trengte hjelp med transport.

Evangeliesenterets virksomhet er rettet mot rusavhengige. Kontaktsenteret tilbyr ulike tjenester, fra skoletilbud til klesvask. Senteret deler ut cirka hundre matposer i uka, fordelt over to dager. I tillegg reiser de hjem til rusavhengige som ikke klarer å komme seg ut hjemmefra.

Evangeliesenterets kontaktsenter i Moss

Evangeliesenterets kontaktsenter i Moss ble etablert i 2015, for å avhjelpe situasjonen for rusavhengige i Moss.

Det er et lavterskeltilbud for mennesker med rusproblemer hvor matservering er kjernen i arbeidet, og det jobbes utadrettet, oppsøkende, og motiverende i forhold til utvikling og endring.

Kontaktsenteret har hatt stigende besøkstall i løpet av disse årene, siden oppstarten i 2015. I dag besøker 30-40 personer stedet per. åpningsdag.

Kontaktsenteret har åpent to dager i uken og det serveres middag og deles ut matposer til målgruppen.

Ti frivillige jobber på Kontaktsenteret.

Stamgjester

Bestyreren forteller at mange av dem som har møtt opp på julebordet også pleier å møte opp på tirsdager og torsdager. Kontaktkafeen er nemlig en sosial arena for mange rusavhengige.

– Jeg synes julebordet er helt topp, sier en julebordgjest til lokalavisen.

I forkant av julebordet hadde Evangeliesenteret Kontaktsenter gjort noe lurt for å sørge for at så mange som mulig fikk med seg invitasjonen.

– Vi har lagt ved invitasjonen i matposene som har blitt utlevert. Det kan være en faktor til at så mange har møtt opp i dag. I tillegg har vi tilbudt oss å hente dem som ikke kommer seg hit på egen hånd, utdyper Tegnander.

Han forteller videre at det er mange som ofte nevner at de ikke har råd til å handle inn mat, og at gjestene viser takknemlighet både for julebord og matposene som leveres ut.

– Nå har vi lagt lapper med invitasjon til «Jul på Verket» med i matposene. Vi oppfordrer de som sitter alene og andre ensomme til å feire jul der i år.

Bestyreren ønsker å benytte sjansen til å takke Frelsesarmeen og andre aktører i lokalsamfunnet som bistår i arbeidet.