Ildsjelen Julia Zamana Fredriksen fortsetter arbeidet med å sende mat og utstyr til det krigsherjede hjemlandet.

– Jeg sender fortsatt ting hver uke. Det går fortsatt i mat, klær, medisiner og utstyr til de Ukrainske soldatene, sier Fredriksen.

Rørt av støtten

Moss Avis har tidligere omtalt Våler-bosatte Fredriksen og hennes innsats for å bistå hjemlandet, som ble invadert av Russland i februar i år.

– Det skapte masse engasjement, det merket jeg! De tre første dagene etter at jeg var i Moss Avis ble jeg opptatt i telefonen hele tiden. Støtten har vært helt fantastisk, og det er en spesielt god følelse at folk sier så fine ting og ønsker alt det beste for Ukraina, sier en rørt Fredriksen.

På grunn av innsatsen har Fredriksen nå mottatt en helt spesiell gave.

(Saken fortsetter under bildet)

– Jeg fikk dette diplomet i posten som en takk for innsatsen fra det Ukrainske forsvaret, sier Fredriksen før hun legger til:

– Diplomet står i mitt navn, men dette er ikke bare min fortjeneste. Det er så mange mennesker som står bak meg, og dette er fortjenesten til alle dere som hjelper meg her i Norge. Uten dere kan jeg ikke holde på med dette.

Fredriksen forteller om gavmilde nordmenn som leverer mat, brukte klær og vippser penger:

– Jeg har fått brukte fjellstøvler for eksempel, som er mye bedre enn skoene de har i Ukraina. Folk har til og med pantet flasker for opp til 2000 kroner som jeg har kjøpt soveposer for. De skal jeg sende til Ukraina denne uken. Det er også veldig hyggelig når folk sender meg SMS og forteller meg at jeg er flink.

– Vi samlet inn litt over 30.000 kroner

I tillegg til støtten Fredriksen har mottatt fra det norske folk, har hun også samlet inn penger på et polsk-ukrainsk marked.

– Vi arrangerte en polsk-ukrainsk fest i Svinndal, hvor vi lagde og solgte mat. Våler kommune hjalp med betaling av lokalet og ingredienser, og vi samlet inn litt over 30.000 kroner, forteller Fredriksen før hun fortsetter:

– For disse pengene har vi kjøpt sko og klær, samt medisiner, blodstoppende bandasje og evakueringsbårer som er veldig viktig.

Fredriksen er overveldet av resultatet.

– Helt utrolig! Jeg hadde ikke forventet at vi skulle samle inn så mye, avslutter ildsjelen.