– Vi vet at hun ankom Moss med toget som var på stasjonen klokken 06.20, derfra har hun gått mot Solveien. Det er riktig at hun er blåruss og hadde på seg russedress, men hun var også iført en mørk jakke. Det kan bety at hun ikke nødvendigvis ble oppfattet som en russ av mennesker som så henne. Vi ønsker svært gjerne å komme i kontakt med mennesker som så henne gå den aktuelle ruten fra jernbanestasjonen og til Solveien, sier krimsjef Henning Dalbye hos politiet i Moss.

Kartet Moss Avis har fått av politiet viser at jenta, etter å ha ankommet Moss jernbanestasjon, gikk opp Nyquist gate, ved Fjordveien krysset hun gaten og fortsatte i førstnevnte gate. Hun har deretter tatt til høyre og gått bort til Moss krematorium. Deretter gikk hun til høyre inn i Høienhaldgata, for så å gå opp Markveien.

Denne fulgte hun opp til Herfordts gate og tok til høyre inn denne. Da hun kom til Øvre gate tok hun til venstre og gikk frem til Klostergaten ved Evangeliesenterets bruktmarked. Deretter krysset hun Klostergata og tok inn i Solveien. Rett ved Solveien 3 ble hun angrepet.

Snakket bokmål

– Dersom det er personer som har sett henne på denne strekningen så ønsker vi kontakt. Ting som kanskje kan virke uvesentlige, kan likevel være viktige for oss, sier Dalbye.

– Vi vet ikke om mannen som overfalt henne har fulgt etter henne helt fra jernbanestasjonen, eller om han har ventet på henne i området. Vi har svært lite opplysninger å gå ut i fra. Heller ikke rundspørringer hos naboer eller avhøret av jenta har gitt oss noe spesielt, legger Dalbye til.

– Vet dere noe mer om selve våpenet som ble brukt?

– Vi vet faktisk ikke om det er brukt kniv. Jenta har beskrevet at hun så en gjenstand, men er ikke sikker på at denne er en kniv, svarer Dalbye.

– Har hun forklart seg mer om mannen som overfalt henne?

– Hun fikk ikke med seg mer enn at det var en mann i mørk genser, han var lys i huden og skal ha snakket bokmål.

 

Var på vei hjem

Jenta var på vei hjem etter å ha kommet til Moss med toget.

– Det stemmer, og selve overfallet skjedde noen hundre meter i fra hennes bopel. Etter overfallet løp hun hjem hvor en bror av henne var. Det ble straks ringt til oss og det var klokken 07.16. Det betyr at overfallet skjedde snaue 55 minutter etter at hun gikk av toget, dersom dette var i rute, forklarer Dalbye.

– Tilhører jenta et miljø, eller er hun rett og slett en helt «vanlig» jente?

– Vi har ingen opplysninger om annet enn at hun er ei helt «vanlig» jente og vi ser ingen andre hendelser i sammenheng med dette overfallet, svarer Dalbye.

– Slik saken står nå har vi ingen mistenkte og vi er helt avhengige av å komme i kontakt med mennesker som sitter på opplysninger eller observasjoner av henne. Politiet kan kontaktes på 64 99 91 30, avrunder Henning Dalbye.

I tillegg til rundspørring av naboer rundt adressen overfallet skjedde, har politiet søkt med hund uten at det har gitt resultater.