Gå til sidens hovedinnhold

Kan noen svare meg?

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I kommunevalget i september var samferdsel den viktigste saken. Partiene hadde til dels svært ulike forslag til løsninger for jernbane og RV19. I Moss består nå styringsflertallet av partier som fremdeles har forskjellig oppfatning når det gjelder hva som vil være det beste alternativet. Politikerne ber om at vi innbyggere involverer oss og kommer med forslag til løsninger på byens samferdselsproblemer. For at det skal kunne skje, er det en del spørsmål jeg mener det er viktig at vi får svar på.

Angrep

Informasjonen vi får kommer ofte gjennom debattinnlegg i Moss Avis, og en del politikere er mer opptatt av å angripe personer fra andre partier, enn å fortelle hva de står for.

Jeg håper å få svar på følgende spørsmål: lEr et sidespor til Moss Havn helt avgjørende for driften?

Hvilke løsninger for RV-19 kan blokkeres av et slikt sidespor?

Hvor stor del av overskuddet fra Moss Havn kan brukes av Moss kommune til tiltak som skoler, sykehjem og lignende?

Hvilke partier ønsker seg en RV19-løsning i tunnel som bare tar med seg fergetrafikken og hvorfor?

Hvilke partier ønsker seg en RV-19 løsning som også tar med seg Jeløytrafikken og hvorfor?

Hvilke partier ønsker seg en fergeløsning på Feste eller på Revlingen og hvorfor?

Hvis partiene må velge mellom å beholde Moss Havn eller å velge traseer som går gjennom kulturlandskap og landskapsvernområder i Rygge, hvilket alternativ vil man da foretrekke?

Høyre og Arbeiderpartiet har markert seg som forkjempere for Moss Havn. Vil de også prioritere havna dersom de må velge? Og hva med representantene fra Rygge i Høyre og Arbeiderpartiet? Vil de også satse på Moss havn hvis de blir nødt til å velge?

Vil partiene som nå styrer i Moss, kunne komme fram til en løsning for RV-19 de alle kan stille seg bak?

Ved en eventuell avstemning om ulike løsninger og trasevalg, vil da representanter for alle partier fristilles, slik at hver enkelt kan velge den løsningen hun eller han mener er den beste, eller vil man benytte «partipisken»?

Innbyggere

Og sist, men ikke minst: Har politikere og vi innbyggere i Moss og Rygge i hele tatt noen reell påvirkningsmulighet når det gjelder valg av samferdselsløsninger i byen vår?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.