Gå til sidens hovedinnhold

Variert film-meny på kinoen i høstferien

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er mange gode grunner til å innta kinosalen i løpet av høstferien.

- Vi har hele 14 titler på programmet i løpet av uka og helgen, med et vidt spenn i sjangre og tema, sier Tony Fjærgård i markedsavdelingen ved SF Kino.

Blant de 14 filmene er det fire Oscar-kandidater.

Den norske Oscarkandidaten «Thelma» har allerede vært på programmet noen uker og «Askeladden – I dovregubbens hall» er den desidert best besøkte filmen akkurat nå, i følge Fjærgård. 

Den norske eventyrfilmen med Vebjørn Enger, Eili Harboe, Mads Sjøgård og Elias Holmen Sørensen i hovedrollene har fått blandede kritikker, men er allerede en publikumsfavoritt. 

– Vi har satt sammen et program med alle ytterpunktene innenfor filmkunsten. Den svenske filmen «The Square» fikk årets gullpalme i Cannes og anmelderne har trillet rikelig med fem’ere og seks’ere på denne filmen. Regissør Ruben Östlund harselerer med samtiden, kunst og media på en både ubehagelig og morsom måte, sier Fjærgård.

 

– Actioneventyret «Kingsman – The Golden Cirkle» ligger i den andre ytterkanten, og byr på ellevill action og bisarr humor som hovedingredienser.  Her er det lite som har rot i virkeligheten, for å si det sånn.

 

Fredag blir det premiere på kritikerroste «Hva vil folk si». Denne filmens handling er hentet fra det norsk-pakistanske miljøet og skildrer en gripende og sterk fortelling om et far-datter-forhold. Hovedrollen Nisha spilles av 18 år gamle Maria Mozhdah, som gjør sin første store filmrolle. Faren spilles av Adil Hussain som har spilt i en lang rekke av indiske og internasjonale filmer, blant annet «Life of Pi».

For barn

Med skoleferie for mange, er det lagt opp til et godt utvalg av filmer for barnefamilier. Den norske storsatsingen «Askeladden i dovregubbens hall» er anbefalt for de eldste barna, fra ni år og oppover.

Førpremieren den nyeste historien om redningsskøyta Elias, «Elias, Storegaps Hemmelighet» vil passe de litt yngre også. I tillegg vises barnefilmene «Lego@Ninjago» og «Emojifilmen». Det blir også gjensyn med populære Lynet McQueen i den nyeste biler-filmen, «Biler 3».

Filmutvalget i Moss i høstferien:

Askeladden – I dovregubbens hall
Bladerunner 2049
Elias Storegaps Hemmelighet
Lego@Ninjago
Hva vil folk si
Kingsman – The Golden Cirkle
Biler 3
IT
Emojifilmen
American Made
Thelma
The Square
Victoria and Abdul
En Ubehagelig Oppfølger

Kommentarer til denne saken