Gå til sidens hovedinnhold

Tony Fjærgård tilbake på kinoen i Moss

Artikkelen er over 6 år gammel

– Det er fint å være tilbake. Det som overrasker meg mest er hvor velholdt kinoen fremdeles er.

Det sier Tony Fjærgård, som begynte som programansvarlig på nye Ski kino i 2003. Da hadde han som kinosjef i Moss vært med på hele prosessen med å få den nye kinoen i Møllebyen opp å stå.

Men siden 2003 har han vært med på å få Ski kino opp på Norges-toppen. Nå er han tilbake der det hele startet for å forsøke å få kinobesøket i Moss til å bli enda bedre.

Det er dagens kinosjef Daniel Werlemo veldig glad for. Han er kinosjef for SF-kinoene i både Moss og Sarpsborg og merker at tiden blir knapp til å drive markedsføring og planlegge eventer rundt filmene.

LES OGSÅ: Festfine kvinner i fullsatt Fifty Shades of Grey-sal

Var med fra starten

– Fjærgård var altså med og startet opp kinoen i lokalene i Møllebyen i 2001. Nå som SF har tatt over Ski Kino har Tony også blitt en ressurs for oss på SF Kino i Moss hvor han kommer til å arbeide for å fremme besøket og synliggjøre kinoen som en kulturell arena i hjertet av Moss, sier Werlemo.

Det første Fjærgård fikk i stand var å få demens-lege Lorentz Nitter til å gjeste kinoen før en visning av den Oscar-vinnende spillefilmen «Still Alice» denne helgen.

– Filmen er blitt fantastisk godt mottatt i Moss, sier Fjærgård.

Denne uken har han og kinosjef Werklemo også hatt møte med de kinoansatte i Moss for å få deres innspill og tanker rundt driften videre.

– Neste skritt blir å ta en prat med alle kinogjengerne på seniorkinovisningene vi har på onsdager. De har garantert innspill og ideer, tror Fjærgård, som ellers planlegger mye moro på kinoen i påsken.

Fjærgård ble Norges yngste kinosjef da han som 20-åring snurret film hjemme på Løten. To år senere ble den over middels filminteresserte Fjærgård kinosjef på Parkteatret i Moss. Det var derfra han tok mot til seg og ringte investor Widar Salbuvik for å høre om han ville være med å bygge opp en ny kino i Møllebyen. Nå gleder han seg til å få aktiviteten og besøket på kinoen opp.

– Vi har vært oppi 159.000 besøkende i året på det beste, men er nå nede i rundt 105.000 besøkende i året. Moss kino har et stort potensial, sier Fjærgård som gleder seg til å ta fatt på jobben i hjembyen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.