Han blir ny rektor på Kirkeparken

Ny skoleleder: Lasse Thorvaldsen gleder seg til å bli rektor på Kirkeparken videregående skole i Moss.

Ny skoleleder: Lasse Thorvaldsen gleder seg til å bli rektor på Kirkeparken videregående skole i Moss. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Lasse Thorvaldsen (49) fra Ørje blir ny rektor på Kirkeparken videregående skole i Moss.

DEL

Det sentrale ansettelsesutvalget vedtok i går at Thorvaldsen skulle tilbys denne rektorstillingen. Han var én av fem søkere.

– Det stemmer at jeg har fått muntlig tilbud om denne rektorjobben. Og ja, jeg kommer til å ta den, sier Thorvaldsen til Moss Avis.

Fra Eidsberg

Han er i dag rektor ved Eidsberg ungdomsskole. Det har han vært i 11 år.

– Hvorfor valgte du å søke på rektorstillingen på Kirkeparken i Moss?

– Når den først ble ledig og jeg var interessert i å skifte jobb, så var dette et naturlig valg. Jeg kjenner nemlig litt til Kirkeparken videregående skole fra før, sier Thorvaldsen.

Kjenner Fjærvik

Ikke bare kjenner han til Kirkeparken skole, men han er også kjent med tidligere Kirkeparken-rektor, Solveig Olsen Fjærvik. Sistnevnte sluttet som rektor der i vår og ble fylkesdirektør i utdanningsavdelingen i Østfold fylkeskommune.

– Jeg har tatt en Masteroppgave på Universitetet om utviklingsarbeid ved videregående skoler. I den forbindelse intervjuet jeg daværende rektor på Kirkeparken, Solveig Olsen Fjærvik, pluss én rektor i Halden og én i Mysen, forteller Thorvaldsen.

Begynner i januar

Han legger til at han vet at Kirkeparken er en veldrevet skole med godt renommé.

– Jeg vet at det er gode elevresultater på Kirkeparken, og at det jobber mange flinke folk der. Jeg gleder meg til å begynne der, sier Thorvaldsen.

– Når regner du med å tiltre?

– Jeg må avslutte ansettelsesforholdet mitt ved Eidsberg ungdomsskole først, så jeg regner ikke med at jeg kan tiltre den nye rektorjobben før 2. januar 2016, svarer han.

Thorvaldsen er utdannet adjunkt fra Høgskolen i Østfold. Der tok han utdannelse som allmennfaglærer med fordypning i engelsk og kroppsøving. I tillegg har han altså studert ved Universitetet i Oslo.

Flytter ikke

Før han ble rektor har han også jobbet som lærer, både i Ørje og i Askim.

– Skal du flytte til Moss når du begynner på Kirkeparken?

– He, he. Nei, jeg får nok ikke kona mi med på det. Kona er fra Ørje, og nå bor vi her sammen, så her blir vi nok boende. Men det tar bare en times tid å kjøre til Moss, så det skal nok gå bra, sier Thorvaldsen, som selv opprinnelig er fra Sarpsborg.

Artikkeltags