Denne våren har markedet blomstret på FINN torget. Bare i mai ble det publisert over én million nye annonser på markedsplassen. Det er en økning på 26 prosent sett mot samme periode i fjor. I juni var veksten på 22 prosent, i tillegg til at trafikken inn til annonsene har økt med henholdsvis 32 og 21 prosent i mai og juni.

Ferske tall viser at besøkende på FINN er særlig interessert i utstyr til hjemmeferie og friluftsliv. Blant annet hagemøbler, sykler, telt og kajakk er blant de topp ti mest populære søkeordene i juni.

Se lokal og nasjonal oversikt nederst i saken.

Les også: Nicoleta (42) og Andreas (43) sparte flere hundre tusen kroner på å kjøpe utstilt kjøkkenløsning, bad og vaskerom: – Alt må ikke være nytt

Norgesferie og friluftsliv trender

At Norgesferie og friluftsliv er en trend blant nordmenn i år gjenspeiles på bruktmarkedet. Antall søk på telt og kajakk har for eksempel nær doblet seg siden samme tid i fjor.

– Vi vet at de fleste nordmenn skal være hjemme eller reise i Norge i årets sommerferie. Dette har vi ikke bare sett på Torget, men også på FINN reise og FINN motor, hvor etterspørselen etter hytter til leie, samt bobiler og båter har vært eksepsjonell høy, sier Kathrine Opshaug Bakke, bruktmarkedsekspert og produktdirektør for FINN torget.

Bakke ser en sammenheng mellom rimelig feriering og økt interesse for friluftsliv og camping.

– Telt et supert feriealternativ. I tillegg er det en rimelig ferieform, og vi har også sett at det generelt sett er en økt interesse for friluftsliv og camping blant våre brukere, sier Bakke.

Les også: Nok en bolig i det øvre prissjiktet lagt ut for salg på Jeløy

Tid for hjem

Tallene tyder også på at mange legger til rette for hjemmeferie med trening og oppussing. Søk på hagemøbler har økt med nesten 50 prosent siden samme tid i fjor. Også trafikken innenfor kategoriene “sport og fritid” og “hage, oppussing og hus” er i tillegg svært stor, og dette er blant de mest populære kategoriene på FINN torget også i forhold til antall annonser publisert i juni.

– Disse kategoriene har virkelig tatt helt av, og er på “all time high” sett mot tidligere år, sier Bakke.

Mest populære kategorier og toppsøk i juni 2020

Mest populære kategorier på FINN torget juni 2020:

 1. Møbler og interiør
 2. Hage, oppussing og hus
 3. Sport og friluftsliv
 4. Elektronikk og hvitevarer
 5. Utstyr til bil, båt og MC

Toppsøk på FINN torget juni 2020:

 1. Hagemøbler
 2. Sykkel
 3. Sofa
 4. Kajakk
 5. Kjøleskap
 6. Telt
 7. Spisebord
 8. Rolex
 9. Kommode
 10. Seng

Toppsøk i Østfold i juni 2020

 1. Hagemøbler
 2. Sykkel
 3. Sofa
 4. Basseng
 5. Kajakk
 6. Kjøleskap
 7. El sparkesykkel
 8. Båthenger
 9. Kommode
 10. Kano