Når bilen din lager rare lyder, så får du tak i en bilmekaniker. Når sikringene ryker og det lukter svidd så får du tak i en elektriker. Når lånerenten går opp og du lurer på hvorfor, så er det økonomer og bankfolk du snakker med. Altså, vi bruker ikke en rørlegger til å mene noe om barnevernssaker og vi bruker ikke en sosionom når det skal menes noe om en jernbanetunnel. Vi snakker med og stoler på de som kan faget. De som vet noe om det. Og dette gjør vi stort sett helt uavhengig av kjønn, rase, religion eller hvilken fotballklubb du heier på.
Så da er spørsmålet:
Alt som kan krype og gå av klimaforskere sier udiskutabelt og krystallklart at vi har en menneskeskapt global oppvarming. Hva er det da som gjør at du plutselig blånekter for at det kan stemme, og høylytt refererer til uttalelser fra bakere/geologer/filmprodusenter/fysikere/andre yrkesgrupper, som ikke har peiling på klima? Hva er greia?

Vi har forskere som forteller oss at planeten er i ferd med å gå ad undas, vi har rapporter og forskning som viser at økosystemer kollapser og arter dør ut. Likevel så sitter du bak tastaturet ditt og skriver med store bokstaver på sosiale medier at "tidligere bygg-ingeniør i Shell sier…." akkurat som om ingeniører pr definisjon sitter på sannheten om klima.
Når avisene skriver at "forskning viser at fysisk aktivitet er bra for deg" så er det ingen som høylytt refererer til en prest for å motbevise det. Så hva er logikken her?

Jeg jobber med IT. Neste gang TV2 lurer på noe om psykologi så håper jeg de ringer. For da skal jeg mene mye og skråsikkert om noe jeg ikke har peiling på, og jeg gleder meg til at du refererer til meg som en troverdig og anerkjent kilde. For tross alt, det være seg psykologer eller klimaforskere, hva skal vi med dem? Nei, det er mye enklere og mindre ubehagelig å synse litt selv.