Skandalen i strandkanten

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Moss Avis mener: «Klubben i Son» har vært et begrep for mange generasjoner av soninger. I realiteten et begrep ikke bare for soninger, men også for mossinger, Oslo-folk og en rekke andre. Her har det vært revyer, jazzkonserter, diskotek, seiling og flere andre tradisjonsrike arrangementer. «Klubben i Son» har nærmest vært som et lite ikon å regne. Nåværende eiere har de siste ti årene sørget for at de positive adjektivene om stedet må byttes ut med ordet skandale. De ti siste årene er å regne som en synfaring i dobbeltkommunikasjon, ulovligheter og omtrentligheter. Nå fremstår hele byggeprosjektet «Klubben i Son» som en skandale i strandkanten, og skandalen rammer dessverre fler enn nåværende eier. Skandalestanken rammer også kommune og flere små entreprenører.

Det startet for ti år siden da «Klubben i Son» ble revet uten tillatelse. Deretter måtte store deler av nybygget rives fordi det var bygget 1,4 meter for høyt. De fleste trodde nok at nå ville eier sørge for at ting ble gjort riktig, men den gang ei. «Klubben i Son» er godkjent for kulturbasert næring. Men i kulissene har eieren planlagt å flytte inn et medisinsk laboratorium. Planene var så konkrete at eieren to ganger har krevd tapte husleieinntekter fra to ulike entreprenører. Alt dette har skjedd uten at det er søkt kommunen om bruksendringer. Eier har, slik det fremstår nå, tatt seg til rette uten å være opptatt av verken lover, forskrifter eller regler.

Vestby kommune har i mange år vært opptatt av bygging i strandsonen. Kommunen har gått til storaksjoner og avdekket en rekke ulovlige tiltak. Men et stort signalbygg i strandsonen, hvor det første som skjer er ulovlig rivning, har de ikke maktet å følge med på. Det burde ringt mange varselklokker. Når skandalen rammer også dem, er det fordi det nå viser seg at Vestby kommune i realiteten ikke vet hva som bygges. I arkivet til kommunen er det umulig å finne godkjente tegninger for bygget som nå troner i strandkanten. Det er også brudd på en rekke lover og forskrifter.

Et naturlig spørsmål er hvordan kommunen håndterer alminnelige folks byggesøknader og henvendelser, når et slikt prosjekt er gjennomsyret av så store kommunale mangler?

Vi tror dessverre ikke at ikonet «Klubben i Son» vil gjenoppstå til kulturformål. Kultur og restaurantmarkedet er ikke stort nok til å forrente et så dyrt prosjekt. Stanken fra prosjektet kan fremdeles bli sterkere. Vestby kommunes administrasjon og politikere må ta stilling til flere prinsippille spørsmål ved dette prosjektet. Her bør det reageres.

LES OGSÅ:

Har brutt flere tillatelser – nektes å flytte inn i millioneiendom 

Kommunen aner ikke hva som er bygget på Klubben i Son 

«Marius, vi planlegger nå laboratoriet i underetasjen»

Politikere i sjokk over byggingen i Son 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken