Billigere kollektivtrafikk for barn og unge med nye aldersgrenser

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Debatt Barn under 6 år får kjøre gratis buss og ungdom betaler barnebillett fram til fylte 18 år. Fra og med 27. januar endrer kollektivselskapet Ruter bussprisene i Oslo og Akershus. Prisene øker med 2,8 prosent, men for barn og unge blir det gratis og billigere.

Billettinntektene utgjør halvparten av Ruters samlede inntekter, og går i sin helhet tilbake til utviklingen av kollektivtilbudet i Oslo og Akershus. Billettinntektene er viktige for å gi et godt kollektivtilbud og ikke minst for at vi fortsatt skal utvikle tilbudet. For voksne justerer man prisene våre i tråd med kostnadsutviklingen i samfunnet for øvrig. Ruter fikk økt tilskudd fra Oslo kommune og Akershus fylkeskommune for å øke tilbudet i 2018, og vil øke dette enda mer i 2019 slik at kundene får et enda bedre kollektivtilbud. For voksne er tilbudet er viktigere enn prisen.

Akershus KrF ønsker å satse på barn og ungdom og utvider derfor rabattene. Gratis kollektivreiser fram til skolealder og halv pris fram til du er 18 år er en gladsak for foreldre og ungdommer, – Det er et mål at veksten i persontrafikken skal tas med sykkel, gange og kollektivtrafikk. For å nå dette målet, bør barn og ungdom tidlig oppleve bruk av kollektivtransport som et naturlig valg, og noe de tar med seg inn i voksenlivet.

Jeg er derfor svært glad for at nedre og øvre aldersgrense endres nå for barn og ungdom. Barn under 6 år vil reise gratis, mens ungdom under 18 år vil reise med barnebillett.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken