Kommuneøkonomi og resultat: Det er mindre enn tre år til neste kommunevalg – hold ut!

Av
DEL

DEBATT Kun et galopperende posisjonstog uten økonomisk styring i tåkeheimen, og mange ord uten påfølgende handling.

Det er kun 12 mnd. siden samme togreisende posisjon ønsket å utrede seks timers arbeidsdag. De slo seg godt på brystet og var svært så stolte av sitt prosjekt i lokal avisen. De mente at mindre jobb for samme lønn og sosiale goder var en mulig vei å gå for Moss Kommune og deres 3000 ansatte.

Det er mer enn to år og minst 20 millioner i merkostnader siden de rekommunaliserte et par lokale sykehjem i Moss. Hvorfor? For å «unngå at det ble sløst med offentlige penger», som partiet Rødt understreket i lokalavisen. Denne sløsingen har bare eskalert med bla sitt rekordhøye sykefravær på nevnte sykehjem.

Nå er det det frie brukervalget innen Brukerstyrt Personlig Assistanse (BPA) som posisjonen i Moss ønsker å avvikle for å forsøke å spare penger. Dette er faktisk første gang en norsk kommune gjør nettopp dette. Torbjørn Furulund, direktør Helse og Velferd i NHO Service og Handel sa det egentlig veldig enkelt og greit: «Det politiske flertallet i Moss kommune går baklengs inn i fremtiden».

Det er ganske tydelig for innbyggerne i Moss hvor dette bærer, og mange rammes nå av kuttene som følge av de rødgrønnes manglende økonomiske styring. I disse dager leverer Høyre sitt alternative budsjett der vi skisserer våre løsninger. Det er mindre enn tre år til neste kommunevalg – hold ut!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.