Våler ser til Vestby

Ordfører i Våler, Reidar Kaabbel, ønsker å ta kontakt med Vestby kommune angående kommunesammenslåing. Foto: Pål Andreassen

Ordfører i Våler, Reidar Kaabbel, ønsker å ta kontakt med Vestby kommune angående kommunesammenslåing. Foto: Pål Andreassen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Våler vil ta kontakt med Vestby angående kommunesammenslåing. Det sier ordfører Reidar Kaabbel.

DEL

– Styringsgruppa i Våler har diskutert de mulighetene Våler har. En av mulighetene er at vi fortsetter som egen kommune. Så er det lagt opp en prosess for utredninger av kommunestruktur i mosseregionen og i indre Østfold. De utredningene ønsker vi å være med på, parallelt. Men vi vil også ta kontakt med Vestby, og gjøre uformelle sonderinger i hva de tenker om reformen, sier vålerordfører Reidar Kaabbel.

– Vi vil bruke god tid på å samle inn fakta, og berede grunnen for det nye kommunestyret, som skal fatte vedtak om kommunesammenslåing tidligst våren 2016, sier Kaabbel.

– Staten har ingen hjemmel for å pålegge kommunene å utrede kommunesammenslåing, men har gått ut med en sterk oppfordring til kommunene for å utrede. Det respekterer alle kommunene i Østfold, sier prosjektleder Torleif Gjellebæk fra fylkesmannen.

Artikkeltags