Gå til sidens hovedinnhold

Kong Harald: – Vi er sterkt preget av Ari Behns død

Artikkelen er over 1 år gammel

Nyttårstalen til Kong Harald bærer preg av Ari Behns død 1. juledag.

Kongen startet talen med å ønske at håpet bærer oss alle inn i det nye året.

Så gikk han over til å si flere ord om Ari Behn.

– Vi er sterkt preget av Ari Behns død denne julen. Det har varmet å oppleve folks medfølelse og tente lys på Slottsplassen. Det er trøst i alle de gode minnene og vakre ordene som har blitt formidlet om pappaen til tre av våre kjære barnebarn, talte kongen.

Deretter trakk han den tragiske bortgangen inn i en større sammenheng.

– Av og til er ikke livet til å holde ut. For enkelte blir det så mørkt at ingenting hjelper. Ikke engang kjærligheten til sine aller nærmeste. Noen ser ingen annen utvei enn å forlate livet. De som står igjen må leve videre. Fattigere – uten den de var glad i.

Han fortsatte med å understreke at det vi kan gjøre er å være der for hverandre.

– Vi vet så lite om det som skal møte oss. Uvissheten gjør oss alle sårbare. Det beste vi kan gjøre, er å være der for hverandre, se hverandre, huske å gi hverandre de gode ordene. Og bære hverandre om det trengs.

– Mine tanker er i kveld særlig hos alle dem som går ut av det gamle året med et sorgfullt tomrom etter noen de var glade i, sa han videre.

LES OGSÅ: TV 2 sender Ari Behns bisettelse på fredag

Etter dette beveget Kong Harald talen over til å omhandle andre aspekter ved det norske samfunnet, som tillit, velstandsutviklingen og kulturelle endringer vi har sett siden freden kom til Norge for 75 år siden.

Hele talen kan du lese her (ekstern lenke)

LES OGSÅ: Terjes innlegg etter Ari Behns bortgang har tatt helt av: – Jeg så ikke dette komme

Kommentarer til denne saken