Gå til sidens hovedinnhold

Kongen om sorgen etter Ari Behns dødsfall: - Det vil ta sin tid

Artikkelen er over 1 år gammel

- Det vil ta sin tid, sier kong Harald om sorgen etter Ari Behns dødsfall.

Den siste uken har kong Harald og dronning Sonja vært på statsbesøk i Jordan, der de følger et tett offisielt program.

Dette er det første utenlandsoppdraget kongeparet gjør etter den tragiske nyheten om at deres tidligere svigersønn Ari Behn hadde tatt sitt eget liv første juledag, skriver Nettavisen.

I løpet av statsbesøket har kongen tatt seg god til til å snakke med lokalbefolkningen, og onsdag formiddag møtte kongen også pressen.

Bildeserie

Se bilder fra bisettelsen til Ari Behn i Oslo domkirke

I sorg

I tillegg til spørsmål om det diplomatiske forholdet mellom Jordan og Norge, coronaviruset og hva de har opplevd under besøket, svarte kong Harald også på spørsmål om hvordan det egentlig står til med familien om dagen.

- Det tar litt tid, ikke litt heller. Vi har tre barnebarn som har mistet faren sin, så det vil ta sin tid, sa han til det oppmøtte pressekorpset, ifølge Dagbladet.

Den tragiske beskjeden om Ari Behns dødsfall kom første juledag.

- Det er med stor sorg Dronningen og jeg har mottatt budskapet om Ari Behns bortgang. Ari var en viktig del av vår familie gjennom mange år, og vi bærer med oss varme, gode minner om ham. Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne. Vi sørger over at våre barnebarn nå har mistet sin kjære pappa - og har dyp medfølelse med hans foreldre og søsken, som nå har mistet sin kjære sønn og bror. Vi ber om at Aris nærmeste familie får ro i denne vonde tiden, uttalte kong Harald den gang.

I sin nyttårstale kommenterte kongen også det forferdelige tapet av Ari Behn.

- Vi er sterkt preget av Ari Behns død denne julen. Det har varmet å oppleve folks medfølelse og tente lys på Slottsplassen. Det er trøst i alle de gode minnene og vakre ordene som har blitt formidlet om pappaen til tre av våre kjære barnebarn, sa han.

Bildeserie

Slik husker vi Ari Behn

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.