Lover stemning i kirken

ALLEHELGEN: Moss kammerkor holder Allehelgenskonsert i Moss kirke. Bildet er fra et tidligere år.

ALLEHELGEN: Moss kammerkor holder Allehelgenskonsert i Moss kirke. Bildet er fra et tidligere år. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag og søndag holder Moss kammerkor sin tradisjonelle allehelgenskonsert, og framfører Händels "Messias" i Moss kirke.

DEL

– Dette er vår største satsning i høst. Vi håper på to fulle hus, sier Berit Elvsås i kammerkoret.

Allehelgenskonserten er blitt en etablert tradisjon hos mossepublikummet. I år blir det to konserter, lørdag 4.november og søndag 5.november, begge i Moss kirke.

Messias

– Det er intet mindre enn Händels Messias vi skal fremføre, i samarbeid med topp solister og det anerkjente barokkorkesteret Barokkanerne, som Moss kammerkor har samarbeidet med utallige ganger tidligere. De står for høy kvalitet med sine originale barokk-instrumenter, sier Elvsås, og tilføyer at det i år er det 275 år siden Händels populære verk ble uroppført i Dublin.

Kammerkoret har hatt mange ulike framføringer på sine årlige allehelgenskonserter. Sist de framførte "Messias" var tilbake i 2001.

– Dette er nytt materiale for mange kormedlemmer, og gammelt og kjent for andre, sier hun.

Allehelgen

Allehelgenskonserten er en egen opplevelse, både for kor og publikum:

– Det er en litt spesiell konsert for oss, fordi mange blant publikum har mistet en nær i løpet av året som har godt. Da får man ofte en ekstra kontakt. Stemningen er spesiell, og det gir mye til både oss og publikum, sier Berit Elvsås.

Moss Kammerkor avslutter 2017 med Nine Lessons and Carolsi Moss kirke lørdag 16.desember, også det en kjent og kjær tradisjon i Moss.

Artikkeltags