Tre uten lappen tatt

sjekk: Torsdag kveld ble det  gjennomført en omfattende kontroll blant annet på fergekaia. foto: Nora Lindtner Næss

sjekk: Torsdag kveld ble det gjennomført en omfattende kontroll blant annet på fergekaia. foto: Nora Lindtner Næss

Artikkelen er over 4 år gammel

Torsdag gjennomførte politiet en større kontroll i mossedistriktet.

DEL

Det endte med at tre personer ble anmeldt for å ha kjørt bil uten å ha sertifikat. De kan forvente en reaksjon, sier politiførstebetjent Ola Nøkleby Evensen. Utover dette mistet en av de 221 kontrollerte bilistene førerkortet etter å ha kjørt i 50- sone, mens åtte forenklede forelegg ble skrevet ut.

Kontrollen Evensen og hans kolleger i Tolletaten og Statens vegvesen gjennomførte falt helt tilfeldig sammen med Utrykningspolitiets (UP) vel varslede storkontroll. Dette er koordinert europeisk aksjon mot fartssynderne.

Trimming

Evensen forteller at åtte mopedister har fått forenklet forelegg etter å ha kjørt sine tohjulinger i hjemmetrimmet versjon.

– Det ser ut som det er aksept for at dette gjøres, sier han og advarer samtidig for konsekvensene.

– Det er stor forskjell på å kjøre i 45 km/t og i 65. Og det gjelder ikke bare i bremselengder. Syklene er ikke alltid dimensjonert for særlig større hastigheter enn de normalt skal klare.

Flere kontroller

Politiførstebetjenten synes det er positivt at ingen av dem som ble stoppet i aksjonen torsdag var beruset eller på annen måte påvirket.

Evensen kan garantere at kontrollen ikke blir den siste.

– Vi vet at et synlig politi er en god påminnelse om at det ikke er lovlig å utfordre lover og regler. Og vi skal selvfølgelig sørge forsøke å arbeide enda smartere og med strategisk tanke i fremtiden, sier Ola Nøkleby Evensen til Moss Avis.

Artikkeltags