Korona informasjon – ikke for alle

Aviser har også et samfunnsansvar, skriver Eirik Tveiten.

Aviser har også et samfunnsansvar, skriver Eirik Tveiten. Foto:

Av

Eller: Bli informert om Korona-pandemien, om den enkeltes personlige ansvar og om hvordan DU bør forholde deg, men det koster penger.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Moss kommune har i perioder hatt gode og informative daglige pressekonferanser om utviklingen av Korona-pandemien i Moss. Her orienterer kommunen om status og også om hvordan den enkelte av oss bør forholde oss med daglige rutiner for å hindre spredning av smitte. Det blir understreket at enhver har et eget personlig ansvar. Men, det er et problem at denne informasjoner selger Moss Avis videre!

Kommunens Informasjon trykkes i Moss Avis papirutgave og legges ut i nettavisa. Men i nettavisa har Moss Avis valgt å legge så godt som all denne eksklusive og svært nødvendige informasjonen bak betalingsmuren! Så en forutsetning for å motta dette er at du abonnerer på Moss Avis! Det betyr at dette bare når dem som abonnerer på Moss Avis! Og, siden et fullverdig abonnement på avisa koster kr 4024,- i året (bare nettavisa koste kr 2528), betyr det at for svært mange i lavtlønnsyrker, arbeidsledige, ungdom, osv. vil nok ikke et abonnement på Moss Avis være en prioritert utgift.

Jeg har selvsagt stor forståelse for at Moss Avis er en arbeidsplass og at å framskaffe og formidle nyheter koster penger, og at det i «butikken» Moss Avis må være en viss balanse mellom utgifter og inntekter. Men aviser har også et samfunnsansvar og i en så ekstraordinær sak som koronapandemien burde samfunnsansvaret trumfe inntjeningen. Skal vi lykkes i "å slå tilbake" koronapandemien er vi avhengige av at ALLE deltar.

Kommunen bør samtidig innse at på tross av sin gode intensjon om daglige pressekonferanser og vilje til å informere innbyggerne, så når ikke denne informasjonen alle kommunens innbyggere! Kommunen bør derfor sørge for at denne informasjonen blir tilgjengelige for alle kommunens innbyggere, og må selv drive en mer aktiv informasjon for å få flere til å følge med på kommunens egne informasjonskanaler.

Det er selvsagt mest ønskelig at kommune i samråd med lokalavisa kommer til en minnelig ordning om at all informasjonen om koronapandemien som angår og påvirker den enkelte av kommunens innbyggere fra nå av vil legges i ut nettavisa gratis, og ikke bak en betalingsmur.

Moss Avis kan for eksempel bokføre dette som markedsføring som kan føre til at flere blir kjent med avisa og med tid og stunder kanskje velger å tegne et fullverdig abonnement.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken