Om lokalpolitikere, arbeidsgiveransvar og folkeskikk

Møtested: Både byens politikere og mange kommunalt ansatte møtes i rådhuset. Det gir etter manges mening ikke noen anledning til å kritisere andre. foto: espen vinje

Møtested: Både byens politikere og mange kommunalt ansatte møtes i rådhuset. Det gir etter manges mening ikke noen anledning til å kritisere andre. foto: espen vinje

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DEBATTVi som jobber som ingeniører i Moss kommune er hver eneste dag i møte med våre innbyggere. Vi blir noen ganger møtt med kjeft og mistillit fordi vi gjennomfører upopulære tiltak som politikerne i Moss har besluttet. Beslutninger vi lojalt gjennomfører, selv om vi kanskje iblant selv tenker de skulle vært noe annerledes.

Det er helt nødvendig for oss at vi har tillit blant våre innbyggere. Vi skal følge lover og regelverk i tråd med politikernes vedtak og ikke ut ifra egne personlige politiske preferanser. Habilitet må være gjennomgående i alt vi gjør, fra eiendomsmåling til trafikksikkerhet, byggesak og vann og avløp.

Vi står nå foran en kommunesammenslåing med Rygge kommune. Dette legger et stort arbeidspress på mange av oss som skal være med å bygge den nye kommunen. Den skal bli den best mulige kommunen for alle våre innbyggere, og vi skal være stolte av den jobben som blir gjort.

Vi er derfor avhengig av entusiastiske, yrkesstolte ingeniører som lever og ånder for den jobben de gjør. Godt arbeidsmiljø er helt nødvendig for å skape gode resultater for innbyggere og ansatte.

I Moss Avis 31.01.2019 demonstrerte Sissel Rundblad – gruppeleder for Moss Høyre at arbeidsgiveransvar og folkeskikk er begreper som hun ikke har et avklart forhold til.

Hun som lokalpolitiker går ut i media og refser en ingeniør i kommunen som gjør den jobben han er satt til å utføre. Da tenker jeg at her er det på sin plass å be Moss kommune sin politiske ledelse å sende Rundblad på et oppfriskningskurs i arbeidsmiljøloven, spesielt kapittel fire.

Samtidig bør hun ta en gjennomgang av Moss kommune sine etiske retningslinjer, spesielt det om arbeidsgiveransvar, åpenhet og ytringsfrihet. At hun selv har vært med på å utforme dette, har nok gått i glemmeboka her.

Jeg vil også si at det er brudd på god folkeskikk å henge ut folk, og den som har lest artikkelen vil se at hun her er litt forvirret med hensyn til hvem som har ansvaret for hva. En samtale ansikt til ansikt med rådmann og gjeldende ingeniør ville ha avklart saken.

La oss håpe at vi ingeniører slipper mer av dette. Det er viktig å huske at arbeidsgiverpolitikken og kvaliteten på tjenestene kommunen tilbyr, henger nøye sammen.

LES OGSÅ:

  Til angrep på egen saksbehandler: Høyre-topper refses for kritikken

Høyre-topp benekter «drittpakke» mot saksbehandler for å fiske stemmer

Mener Høyre vil presse fram sin egen løsning i Abels gate: – Har skjulte motiver i sykkelstriden

Åpent brev til Høyres ordførerkandidat

Hvem tror på Moss Høyre?

Om Abels gate og administrasjonens rolle

Slik er de nye målene for riksvei 19 

Artikkeltags