20-årige Heddas debut damper av erotikk

HEFTIG kost Hedda H. Robertsen (20) fra Moss brakdebuterer denne våren med en erotisk roman full av lyst og begjær.

HEFTIG kost Hedda H. Robertsen (20) fra Moss brakdebuterer denne våren med en erotisk roman full av lyst og begjær.

Artikkelen er over 12 år gammel

Kun en håndfull forfatterspirer blir hvert år antatt. Hedda H. Robertsen (20) ble derfor himmelfallen da Tiden ville gi ut hennes erotiske roman.

DEL

Etter planen skal debutromanen "Skutt i filler av Mads Mikkelsen" gis ut i mai.
I mellomtiden jobber Robertsen fremdeles så smått med å finpusse på romanen, som ifølge forlaget Tiden er en "svært erotisk roman".
Hovedpersonen, 19 år gamle Alba, jobber i bokhandel. Og midt i julerushet dukker Albas drømmeprins opp. En kunde fra København. Alba kaller ham Mads Mikkelsen etter skuespilleren og blir hodestups avstandsforelsket i ham.
I fantasiene sine lever hun derimot allerede et rikt og heftig liv sammen med ham. Etter hvert blir følelsene så sterke at Alba har problemer med å skille drøm fra virkelighet.

Tatt på alvor

Hedda Robertsen har derimot beina godt plantet på jorden. Til tross for at hun har fått mulighet til å gi ut bok på aller første forsøk.
– Det som er ekstra hyggelig med å bli antatt, er at jeg plutselig ble tatt seriøst. De som har lest manuset mitt på Tiden er de første som har fått lese noe av det jeg har skrevet, sier den unge mosseforfatteren.
Hun forteller at hun har skrevet lenge og mye før også. Men at historien om Alba er hennes første roman. Hun sendte inn manuset til flere forlag, men det var Tiden som svarte raskt og hyggelig.
– De var veldig positive, samarbeidsvillige og kom med konkrete forslag på hvordan jeg kunne stramme inn litt på manuset. Det har derfor vært veldig lærerikt å jobbe med dem, sier 20-åringen, som brukte ett års tid på historien, som ifølge Tiden er "en debut som vil vekke oppsikt".
Og underveis i prosessen har den unge mossejenta, som selv har jobbet i bokhandel på Amfisenteret i Moss, latt seg inspirere av pornografiske klassikere som "Historien om O" og Anais Nin.

6-ukerskurs

Om hennes egne erfaringer fra bokhandel speiles i romanen, har hun derimot ikke så lyst til å snakke noe særlig om.
– I tillegg har jeg sett franske og italienske filmer, smiler Robertsen, som avviser at det er forlaget som har gitt debutromanen merkelappen erotisk.
– Det har jeg gjort selv. Den er jo erotisk, sier 20-åringen, som drømmer om å bli forfatter, men også en haug med andre ting. Forfatterutdanningen var derfor kort.
– He he. Jeg gikk på forfatterkurs på Folkeuniversitet. Det varte i seks kvelder, smiler Robertsen, som understreker at det var lærerikt.
For selv om man kanskje ikke kan lære seg å skrive de gode historiene, så kan man lære seg ett og annet om oppbygging og struktur. Akkurat struktur synes Robertsen har vært det vanskeligste.

Italiensk på si

Nå er det derimot universitetsstudier som gjelder for den allsidige skribenten, som studerte forberedende på Bali og siden reiste til London på lykke og fromme i håp om å få jobb for et halvår.
– Jeg fikk jobb på pub, smiler Robertsen, som ikke synes det var noen dum skole å gå før universitetsstudiene der hun fordyper seg i retorikk, kommunikasjon og italiensk.
– Det er en språkbachelor. Og italiensken er mest for moro skyld egentlig. Og så synes jeg det er et veldig romantisk språk.

Jobbet på pub

Men utdanningsplanene slutter ikke her. For Hedda drømmer også om å studere "Creative writing" i England om noen år. Og kanskje hun blir lærer?
–Jeg utelukker ingenting. Jeg synes jeg er altfor ung til å bestemme fremtiden min nå.
At hun som 20-åring nå har skrevet en dampende erotisk fortelling har skapt litt latter i venneflokken, men ellers så har ikke unge Robertsen fått så mange reaksjoner.
– Det er ingen som er spesielt overrasket over at ble en erotisk roman, tror jeg.

Artikkeltags