Gjensyn med bind for øynene

Slik så det ut: Bind for øyenen og lyd fra høretelefoner var en populær og spektakulær del av Momentum 8. Foto: terje Holm

Slik så det ut: Bind for øyenen og lyd fra høretelefoner var en populær og spektakulær del av Momentum 8. Foto: terje Holm Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Galleri F 15 planlegger storstilt 50-årsfeiring denne helgen.

DEL
– Det er et ærefullt oppdrag å få feire Galleri F 15s første 50 år. Vi inviterer til en publikumsrettet helg i galleriets ånd.

Det sier Punkt Ø-direktør Dag Aak Sveinar foran galleriets storstilte feiring på Alby denne helgen.

Blant de mange tilbudene i helgen er et «gjensyn» med fjorårets Momentum, Tunnel Vison: Å få bind for øynene og via høretelefoner få kontakt med en helt annen verden enn den man faktisk befinner seg i.

Direktører i samtale

Lørdag skal direktør Dag Aak Sveinar samtale med tidligere direktører Gertrud Sandqvist og Tore Flesjø om Galleri F 15s posisjon som en av Norges viktigste institusjoner for formidling av samtidskunst.

Ordstyrer Mona Gjessing som leder arbeidsutvalget i seksjon for kunst i Norsk Kritikerlag.

– Det blir spennende, og jeg håper publikum både har lyst til å høre på og delta med spørsmål, sier Sveinar.

Han tror at samtalen vil berøre både høydepunkter og skandaler, begeistring og avsky som Galleri F 15s forskjellige utstilinger og prioriteringer har vakt opp gjennom årene.

– Pulsen har ikke vært jevn her ute, smiler direktøren.

Han håper at samtalen også får fram hvilken historie og profil som er blitt skapt ved galleriet opp gjennom årene.

Direktørsamtale: Tidligere direktør Gertrud Sandqvist og nåværende direktør Dag Aak Sveinar. Foto: Geir Hansen

Direktørsamtale: Tidligere direktør Gertrud Sandqvist og nåværende direktør Dag Aak Sveinar. Foto: Geir Hansen Foto:

Lørdagsrevyen

Torsdag var NRK radio på plass og lagde et innslag og NRK TV gjorde opptak til Lørdagsrevyen, hvilket bekrefter hvilket ry og hvilken posisjon galleriet har hatt, og til dels fortsatt har.

I tillegg til publikumsaktiviter for små og store både lørdag og søndag, står en utstillingsåpning på planen.

Tegner på direkten

Tegneklubben med kunstnerne Terje Nicolaisen, Paul Dring, Martin Skauen, Bjørn Bjarre og Ulf Carlsson skal ha et av sine sporadiske møter der de tegner, konspirerer, diskuterer og presenterer underlige observasjoner, humoristiske former og ugjennomførbare ideer fra Galleri F 15s historie og framtid.

Festprogrammet

LØRDAG 23. april

  • Kl. 11-17: Verksted for ungdom (drop in). Kunstneren Petter Buhagen tar ungdommen med inn i sitt kunstneriske univers. Former og flater males direkte på lerret som er spent opp på låveveggen på Alby.
  • Kl. 11–17: Rollespill for barn (drop-in). Rollespillere fra Alibier inviterer barn til å dykke inn i Kunsthjernen, et scenografisk forestillingsrom hvor hver deltager får et agentpass og blir en ekte kunstdetektiv i utstillingen Tendenser 2016.
  • Kl. 11-17: Symphony-Tunnel Vision (drop-in). Interaktiv performance av kunstnerduoen Lundahl & Seitl. Gjennom lyd, lys og koreografi skapes magi når publikum føres inn i en gripende og ukjent verden.
  • Kl 14: Utstillingsåpning «Tegneklubben», et samarbeidsprosjekt mellom kunstnerne Terje Nicolaisen, Paul Dring, Martin Skauen, Bjørn Bjarre og Ulf Carlsson. to intense dager på Alby hvor de produserer nye tegninger til utstillingen som vises i Storsalen på Alby.
  • KL 14: Performance Annika Strøm. «The Inept Five/de udugelige fem». Performance som pågår under åpningen av Tegneklubbens utstilling.
  • Kl 15: Samtale om Galleri F 15: Direktør Dag Aak Sveinar samtaler med tidligere direktører Gertrud Sandqvist og Tore Flesjø om Galleri F 15s posisjon som en av Norges viktigste institusjoner for formidling av samtidskunst.
  • SØNDAG 24. april
  • 11-17: Verksted for ungdom, rollespill for barn og Symphony-Tunnel Vision, alle med drop-in. Samme som lørdag, se omtale lenger oppe.
  • Kl. 14: Omvisning. Gjertrud Steinsvåg presenterer kunsthåndverkutstillingen Tendenser 2016.
  • Kl 15: Foredrag ved Karin Hellandsjø om skulptøren Tone Vigeland

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.