Albumet som ble sluppet i 2009, kalt «Vi som ser i mørket», var et resultat av at Nilsen vant Grappas Debutantpris i 2008. Juryens begrunnelse lød slik: «(…) en lovende sanger og låtskriver med et hudløst og personlig uttrykk. Hun skriver og fremfører låter som beveger og hun har mot til å skrive enkle, personlige og nære tekster på norsk.»
Omfavnet av kritikerne og en stadig større fanskare gjorde at et nytt album ble sluppet i november. Albumet fikk navnet «Alle snakker sant», som også er tittelen på en av sangene på albumet. Nilsen synger både på norsk og på engelsk og musikken hennes kan sies å være i pop, folk og visesjangeren.
Siri Nilsen er datter av Lillebjørn Nilsen og har uten tvil arvet sin fars musikktalent. Nilsen er ikke bare sanger, men skriver låter selv i tillegg til at hun også spiller en rekke instrumenter. På scenen finner man henne oftest med ukulele, gitar og bak pianoet.
House of Foundation har lenge ønsket å invitere Nilsen til å holde konsert.
– En viktig del av vår motivasjon for å invitere henne er at hun kommer til å kle rommet/prosjektet godt. Og rommet/prosjektet henne, sier Martin M. Sørhaug.
Også hennes uanstrengte forhold til det norske språket er noe av det Sørhaug likte. Nå gleder de seg stort til konserten finner sted.
House of Foundation arrangerer ikke konserter ofte, men vil i tiden fremover sette opp flere.
– Vi holder på med å sette opp vårprogrammet nå og ser frem mot å presentere det, sier Sørhaug.