Åvangen sjokoladefabrikk

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

Det er fem år siden sist Åvangen skole dramatiserte Roald Dahls «Charlie og sjokoladefabrikken». 1. februar kan du igjen få møte blant annet Charlie og Willy Wonka på Parkteateret.

DEL

Han hadde en mindre rolle oppsetningen for fem år siden, men i år har Anders Karlsen (13) steget i gradene. For lærerne på Åvangen var han en selvskreven Charlie.
– Han trengte ikke engang å gå på audition, ler lærer Mona Lill Reinback.

Mer musikk

Selv synes Anders beskjedent at det er morsomt å få være med igjen, selv om han ikke lenger går på Åvangen, men på Grindvoll.
Og historien synes han er kul, så kul at han gleder seg en masse til spille fattige Charlie Bucket som bor i et falleferdig hus sammen med fire besteforeldre og foreldrene sine.
En dag finner han en gullbillett i en sjokolade, og blir dermed en av fem barn som får lov til å komme innenfor dørene til den etter hvert så hemmeligholdte sjokoladefabrikken til Willy Wonka.
Sammen med seg på turen inn i fabrikken har Charlie bestefar Joe, som skal spilles av Ole Jacob Lindberg.
I år har også Åvangen valgt å samarbeide med musikk- og kulturskolen i Moss. Det har gitt stykket et musikalpreg som ikke har vært der tidligere.
Lærer og primus motor for oppsetningen, Mona Lill Reinback forteller at de vil bruke dyktige musikere både fra Kulturskolen og fra lærerne på Åvangen.

Kilovis med sjokolade

Musikken er en av grunnen til at de nå har valgt å sette opp igjen stykket som ble en braksuksess for fem år siden. Dessuten er det stort sett nye elever som skal få prøve seg på scenen, og Reinback synes også samarbeidet med Kulturskolen er spennende.
Til sammen 60 personer fra Åvangen og Kulturskolen er involvert i oppsetningen som til sammen skal ha 10 forestillinger på Parkteateret i tillegg til skoleforestillinger som det allerede er solgt 1500 billetter til.
Så mange forestillinger krever selvsagt også mye sjokolade. En hel kiosk for å være nøyaktig. Reinback forteller om kilovis med sponsorsjokolade fra Nidar og Charlie (Anders) innrømmer at favoritten er Stratos.
– Eller en av Willy Wonkas kremfylte sjokolader, kanskje?, ler bestefar Joe (Ole Jacob Lindberg).
Siden stykket skal spilles så mange ganger, har skolen valgt å ha doble roller på alle personene minus Charlie og bestefaren.
Om 14 dager braker det løs på Parkteateret, og Åvangens elever og lærere går en intensiv tid i møte. Forhåpentligvis med litt sjokoladespising mellom slagene.

Artikkeltags