Barokkanerne feirer Purcells 350-årsdag

Barokkfiolinisten Clare Salaman er konsertmester og leder under søndagens konsert i Moss kirke.

Barokkfiolinisten Clare Salaman er konsertmester og leder under søndagens konsert i Moss kirke.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Søndag holder Ensemble Energico og Barokkanerne konsert i Moss kirke. Anledningen er Purcells 350-årsdag.

DEL

– Henry Purcell er den engelske musikkhistoriens viktigste komponist, påstår leder av Arena, Tor Sørby.
Det er 350 år siden den engelske komponistens fødsel, og søndag markeres det med konsert i Moss kirke. Da kommer Barokkanerne sammen med Ensemble Energico. De har fått med seg barokkfiolinisten Clare Salaman som leder og konsertmester.
– Salaman er en ettertraktet fiolinist, og hun spiller og leder en rekke orkestre og ensembler, blant annet Purcell Quartet og London Händel Players. Hun er også, i ordets rette forstand, en verdensmusiker som er inspirert av reiser og samarbeid med musikere over hele verden, sier Tor Sørby.
Konserten er en del av høstens barokkserie.

Innflytelse. – Purcell var en av sin tids mest innflytelsesrike komponister, med musikk som har satt spor etter seg helt inn i vår tids rockemusikk - benyttet blant annet av bandene The Who og Queen og i soundtracket til filmen «A clockwork orange».
– Særlig inneholder hans store kirkemusikalske produksjon noe av det vakreste som er skrevet for kor og vokalensembler. Det er denne musikken som blir å høre på søndagens konsert, ved siden av sanger, instrumentalmusikk og selvfølgelig Didos klage, sier Tor Sørby.
Konserten holdes i Fredrikstad domkirke før den kommer til Moss om kvelden.


Artikkeltags